Bilder från mobilen

clov
Här är Clov igår, hon är trött.

i bil
Här är jag i bilen mot Lund i onsdags. Jag är trött.

StrandenStranden
Här är två bilder jag tog på stranden i Falkenberg på annandagen.

Syskonen
Här är alla mina syskon på julafton.

Julklappar
Här är brors fru Laila med alla julklappar som de har fått.

Och här nedan kommer tre bilder på en klänning som jag köpt idag och som jag tänker bära på fest imorgon. Jag skiter i att den inte är speciellt nyårsaktig för vem bryr sig? 8) Synd bara att jag inte kom på att jag kunde ta kort på klänningen utan mig i istället för att låta beskådaren pussla ihop dessa vinklingar 8)
klänning
klänning II
klänning III

2005

Hm. 2005 var året då jag hade två pojkvänner men ändå får fira nyårsafton ensam.
Det var även året då mina föräldrar gifte sig med varandra (utan att berätta något för någon i förväg).
Min morfar dog. Det var det särklassigt värsta under hela året.
Min morfar begravdes. Vidrigt.
Pga detta företogs en resa upp till de Jämtländska fjällen och ett antal avsked togs. Inte minst av mormor och morfars hus som nu är sålt och borta ur mitt liv.
Min bror och hans sambo gifte sig, även dessa utan någon som helst förvarning.
Jag blev påkörd av en bil och fick åka ambulans och vara på sjukhus en dag.
Sen fick jag hålla mig inomhus i ett antal veckor pga ett förargelseväckande eller iaf skrämmande utseende.
Min brutna hand från förra året redde sig och jag fick ta bort bandage och grejer i mars.
Detta var också året som jag fick veta att Jonas och Anna skulle ha barn och året som Jonas och Annas barn föddes. En Alma blev det. En fin liten Alma med stora kinder och mörka långa ögonfransar.
Det var även året som min syster och hennes sambo under pompa och ståt gifte sig. Jag var tärna och hade i uppdrag att hålla brud och släp på gott humör. Detta lyckades hyfsat och sen fick jag mig själv på ganska gott humör.
2005 var året som jag började och nästanslutade på en hamburgerrestaurang. Där lärde jag känna en massa folk som är otroligt snälla och rara. För att inte tala om att jag lärde mig massa i jobbandet.
Året innehöll även ett byte av skola från Lunds Universitet till Malmö högskola.
Hade jag fått min vilja igenom hade året även inneburit en flytt, men så lyckliga ska vi inte vara.
Jag fyllde 23 år och min bäbi Clovis fyllde 1 år.

Nästa år ska jag förhoppningsvis inte bli påkörd, ingen som jag tycker om ska dö och ingen ska gifta sig utan att tala om det för mig och bjuda mig på bröllopet först. Har jag riktig tur kanske jag kan bli cool också.

Skolpolitik

Det har kommit ett förslag till ny skolpolitik ifall det skulle bli ett maktskifte i Sverige efter valet. Jag har hört mycket om det idag eftersom jag har suttit i en bil och lyssat på radio hela dagen. Ibland blir jag upprörd och irriterad, så här kommer mina åsikter om förslaget:


Införa en Läsa-skriva-räkna-garanti. Inget barn får lämna skolan utan tillräckliga kunskaper.
Avskaffa det individuella programmet (IV) på gymnasiet och föra resurserna till grundskolan.

Detta betyder i praktiken att barn kan bli kvarhållna i skolan i flera år. Är det ok? Var ska tröskeln finnas? Skiftet mellan grundskola och gymnasium eller i och med de första betygen? Själv tycker jag att det är helt ok. Självklart ska elever med svårigheter få extra stöd i sitt lärande under sin skolgång, men om grundenten närmar sig och eleven inte behärskar det som man bör behärska för att klara av den enklaste gymnasiekurs tycker jag att eleven ska gå kvar snarare än att bli satt på ett resursslukande IV-program. Det kan tyckas hjärtlöst och förnedrande för eleven, men just det kan fungera som en morot för eleverna. Jag tror att många elever på högstadiet är så fruktansvärt skoltrötta och engagerar sig inte det minsta bara därför att de vet att det är ändå lätt som en plätt att gå vidare. Dessa hål i kunskapen anser många att de kan fylla under gymnasietiden - det är inte då det elementära ska uppnås. Det är i grundskolan.
Det borde alltid finnas resurser för individuella lösningar för de elever som har speciella förhållanden på ett eller annat sätt - men dessa borde sättas in tidigare.

Införa betyg från årskurs sex.

Det beror på vad man lägger i betydelsen "betyg". Betyder det ett formellt dokument som registreras och vars kriterier nämns i daglig undervisning tycker jag att det är för tidigt. Omdömen i första terminen i årskurs sju (kanske redan svaga omdömen i sexan) och betyg först i andra terminen årskurs sju. Skillnaden i utveckling är som allra störst i femman-sexan-sjuan och en utveckling kan ske raketartat mellan sexan och sjuan. Man kan sänka en elev alldeles genom att sätta etikett på henne/honom för tidigt. Jag har stött på många elever som fått ett lågt betyg i ett visst ämne och sedan bestämt sig för att de är dåliga på det. Detta får eleven att sluta anstränga sig och betyget har gjort märkbar skada.


Återinföra lågstadiet och lågstadieläraren.

Ja tack. På lågstadiet ska eleverna lägga grunden för allt lärande som ska ske under resten av deras liv. Ifall inte lärarna är utbildade på den speciella pedagogiken som det innebär att forma sex-, sju- och åttaåringar utan bara är allmänna lärare som behärskar de fyra räknesätten och stavning så blir det en väldigt ranglig grund.
Jag förstår inte riktigt syftet med att ändra terminologin i skolan. Att kalla de tre första åren för lågstadiet skapar inget prestigetänkande utan det handlar snarare om att se till så att dessa år får den speciella prägel de kräver.


Ha obligatoriska nationella prov i läsning, räkning och skrivning från årskurs tre.

Det ser jag ingen som helst mening med. Jag tycker att de nationella proven är överskattade. Det viktiga är att ha en fungerande läroplan och fungerande ämnes- och kursplaner. Ifall dessa följs ska det inte behövas storslagna aulaskrivna prov som bara stressar både elev och lärare. Alla lärare har sitt eget sätt att lägga upp sin undervisning och det stör mer än det hjälper med ett nationellt obligatoriskt prov mitt i terminen varje år.


Införa en lärlingsutbildning på gymnasiet för de mer praktiskt begåvade eleverna. Gymnasiet  får därmed tre typer av utbildningar som avslutas med tre olika examina; studentexamen, yrkesexamen eller lärlingsexamen.

Detta är antagligen det mest kontroversiella förslaget av alla då det - som socialdemokraterna upprepar som ett mantra - delar in eleverna i ett A- och ett B-lag. Det är inte fråga om det. Värderingen i student-, yrkes- eller lärlingsexamen är något som det behöver jobbas med separat och termerna "A- och B-lag" hjälper inte till. Alla är inte akademiker och alla är inte tekniker. Därmed inte sagt att yrkes- och lärlingsexamen borde sakna de grundläggande teoretiska delarna. Det ska finnas en grundläggande bred utbildning som möjliggör för eleven att ångra sig och studera på folkhögskola eller komvux ifall hon/han bestämmer sig för att byta bana. Men det är bara lönlöst att envisas med att på papperet ha exakt samma svenskakurs för NV, SP som för de yrkesförberedande program som finns idag. Läraren blir tvungen att anpassa sin utbildning till de elever som finns i salen för att överhuvudtaget kunna nå fram till eleverna och det blir i praktiken inte samma SvA-kurs för alla elever på skolan. Detta har jag egen erfarenhet av både i mitt praktiserande och i min egen skolgång.

Öka lärarnas befogenheter att ingripa vid bråk, att besluta om kvarsittning och att motverka mobbning.

Jag har inte själv stött på exakt var dessa gränser går, så jag har lite svårt att uttala mig. Generellt kan jag dock säga att en konkret analys av situationer av det här slaget borde tas upp mer omfattande på lärarhögskolor. Vilka är de små subtila tecknen på att en elev mår dåligt och utesluts ur gruppen? Hur kan man inverka på elevens värderingar när det gäller det sociala i skolan? Det som läses nu är väldigt övergripande och ger ingen direkt ledning.


Begränsa möjligheterna att läsa hobbykurser på gymnasiet.

Finns resurser så borde skolor spotta ur sig kurser med all kapacitet de har, men man borde göra en klar distinktion mellan de kurser som ger betyg som har betydelse i snittet och inte.


Att grundskolan ska garantera elever fysisk aktivitet vid minst tre tillfällen per vecka.

Det låter väldigt fint. Det beror återigen på vad man lägger i "fysisk aktivitet" och "tre gånger per vecka". Fysisk aktivitet kan vara att prova på framstupa sidoläge på Arbetsmiljökunskapen eller att springa ikapp på en 60-metersbana. De tre gångerna kan bestå av 5x3 minuter eller 90x3 minuter. Men att det finns en regelbundenhet med frekvens är ett mycket gott förslag.

--------------    ----------
Av detta kan man då förstå att det är det extremt stela kollektivistiska socialdemokratiska sättet att se på skolpolitiken som jag blir irriterad på.

Om man ser skillnaderna mellan olika individer så ger det en hemskt mycket större möjlighet att utveckla sina specifika områden.

Det tycker jag.


Skörden

För någon vecka sedan var jag på bodyshop och spanade på en hudlotionflaska som verkade mycket bra. Lotionen luktade mandarin och det var lite shimmer i så man blev riktigt skimrande och fin. Jag gick med denna flaska till kön men ångrade mig i sista stund eftersom den kostade nästan lika mycket som jag hade kvar på kontot.
Tror ni inte att jag fick exakt den i julklapp av min mor? Hon visste inte att jag ville ha just den utan hon gick bara in och handlade grejer som hon tyckte passade mig. Excellent 8)
Andra ytterst bra julklappar som jag fått är Pilgrimörhängen av syster och Snöhalsband av svägerska och bror. Det är lite coolt att vara minstingen i huset på julafton 8)

Tre riktigt ascoola klappar jag har fått. Den ena är en gubbe som säger "You're gorgeous", "I LÖV you" och busvisslar när man trycker på honom. Han är dessutom redigt söt, röd och cool. Den andra coola saken är en kalender med tolv olika bilder som mor och far tagit från fotoalbum som de haft hemma med temat Helena. Det är bilder på mig och morfar, jag när jag spelar fotboll, jag när jag badar i havet, när jag är lucia, när vi bodde i Dalarna och liknande. Mycket, mycket, mycket bra klapp.
Den tredje ascoola grejen var Daniels julklapp. En skitavancerad pulsmätare som man har på sig när man tränar. Med den kan man lägga upp träningsprogram, se hur konditionen förbättras eller försämras samt göra olika utmaningar för sig själv. Extremt bra att ha.
Andra saker som jag fått är prenumeration på tidningen Bon, en bärbar telefon, massa strumpor, miljoner lotter (som jag vann sammanlagt 25:- på), andra grejer från bodyshop, en matta, massa stickade sockar och att få skjuts hem imorgon.

Hur bra som helst. Nu ropar far att det är ett bra program, så det är bäst att jag rusar.
Ikväll är det Narnia. Hejhopp!

efter jul

Jag har lurat thi att ernst-hugo var prins av polen. Haha. Det var skitkul.

Om jag aldrig ser julmat igen så kan det faktiskt vara helt ok. Gud i himmelen vad det ätits här i huset. Jag har fått julklappar som är så himla bra så jag blir alldeles glad i magen. Ojoj vad jag ska leka när jag kommer hem. Hem verkar det som att jag kommer med bil på onsdag, vilket är alldeles jättebra för det är jobbigt att tåga med kisse och massa packning. Jag skriver med mobilen nu och nu orkar jag inte mer. Hejsvej

Bryt av en svans

Det är svårt att göra en julehälsning så att ingen glöms bort utan att göra en tråkig "god jul till alla"-hälsning. Så nu ska jag försöka.
Detta riktar sig till de som jag inte ska spendera julen med:

Maia&Helena - Jag vill inte skriva någon av dem först, men det betyder inte att de är exakt samma person 8) Båda två är mina absolut bästaste bästa vänner och de som dyker upp på sjukhuset när jag blivit påkörd eller de som erbjuder bostad när jag inte har någonstans att bo eller pengar när jag inte har några. Mitt skyddsnät helt enkelt. Utan Maia och Helena skulle jag nog vara inspärrad på psykhem.

Per och Empie - Jag vill inte skriva någon av dem först heller, men det betyder heller inte här att det handlar om en och samma person. Det är M och H:s respektive. Underbart underbara även för mig som bara är deras kompis. Jag är så glad att dessa gossar finns, dels därför att de gör mina flickor så himla glada och dels därför att de gör mig så himla glad. Världens bästaste pojkar.

Thi - Thi är thi och thi är alldeles alldeles underbar och alldeles för långt borta. Han är faktiskt en internetpolare som jag känt i snart tio år... Officer, stilig och cool.

Det gamla gänget - Alla de gamla godingarna som jag fortfarande har kontakt med. Carro, Lord, Anna, Helen, Nanny och Hanna. De finns lite här och där i Svea rike men förgyller ändå mitt liv.

Mina favoritbloggbevakningar - Linderholm, Caisa och Eline. Dessa tre ska ha en sjukt jävla skitbra jul just därför att de förtjänar det och förgyller mina vardagar med sina underbart välskrivna och intressanta bloggar.
http://linderholm.blogg.se
http://caisa.blogg.se
http://hundraochendag.blogspot.com

Nu är det julestund och till alla dessa nämnda ovan och till de som jag kanske har glömt vill jag önska en förjävla god juljävel. Det ska ni ha.
Mellandagspeppar 8)

I min skola...

En skön lirare i riksdagens S-grupp vid namn Bo uttalar sig om samerna:

"Samerna är viktiga för oss. Samerna bor i glesbygden, deras barn går i våra skolor, de handlar i våra affärer, de köper bensin på våra bensinstationer."

Fy i helvete vad kul.
Också kul är att en handläggare på Migrationsverket sa åt en synskadad person att han skulle "titta på henne" när hon pratade med honom. Underbart.
Det känns fint att vårt stolta fosterlands höga ämbetsmän och kvinnor är så dugliga.


Idag har jag skrivit färdigt skiten. Skittråkigt.
Idag har jag och mor bakat väldigt mycket. Hon satte en skål med en smet i knät på mig och sa åt mig att rulla. Jag frågade vad det skulle bli och hon svarade stressat "sånna cocoskakor". Jag påpekade försynt att det inte var någon cocos i denna smet varvid vi efter lite undersökande arbete kom på att hon missat en ingrediens i cocoskakesmeten.
Jag blev satt på att röra i cocos i den stenhårda smeten.

Nåväl.

Jag borde gå till sängs (eller till bäddsoffs) och sova inför den storslagna morgondagen när jag får veta ifall de på ICA kvantum tänker hitta mitt paket eller ej. Dessutom hörde jag nåt svagt om att hela huset ska städas imorgon och då tror jag att jag hemskt mycket kommer att känna mig tvungen att vara på stan mest hela dagen. Jag är en dålig dotter. Men inte sämre än alla mina syskon som behagar dyka upp på julaftonen först. Pöh. Jag hjälper iaf till att förbereda festligheterna för alla familjemedlemmar. Litegrann iaf. När jag inte är tonåring.. 8)

Jag vill klippa av mig håret och sola mig skitbrun och vara väldigt snygg och ha massa coola kläder och allmänt bekväm i mig själv. Så pass bekväm att jag kan göra skandal utan att besväras av det. Nästa år ska bli ett jävligt bra år. Det här året har varit ett ganska bra år faktiskt, bilolyckor och annat till trots. Hm. Man kanske skulle göra en 2005-lista? Jag får fila lite på det.

Nu, natt. Adieu.

Versus versus

Nu har jag bara 50 sidor kvar, sen ska här skrivas fint. Sen ska här bli färdigt. Imorgon skall det bakas julbak. Kissnödig är jag också. Det är inte ofta man skriver det i sin blogg.. eller blogg och blogg. Dagbok. Blogg är töntigt och modefånigt. Dagbok har jag skrivit sen jag var fem år och det ska jag fortsätta med tills jag blir jättegammal och fem. Fan vad jag tycker att de här pedagogerna är tråkiga. Det enda som lyfter upp min dag litegrann är att jag då och då kan gå in på det forum som vi har i vår grupp och se vad för nytt som har kommit angående naturvetenskap vs humaniora. Jag skulle aldrig komma på tanken att sätta upp det ena mot det andra, men vi har en kvinna i vår grupp som hemskanens gärna vill jämföra och stöta och blöta tills alla har förlorat förståndet. Hon vill påpeka att hon är invandrare och speciell på det sättet. Dessutom vill hon hemskt gärna påpeka att hon är doktor i kemi och därför inte är bekant med någonting som är abstrakt. Den senaste underbara frasen: "Jag som naturvetare tycker också att det är för mycket". Eh.. ja.

Till slut tyckte jag att det var lite väl.. ja, bara väl helt enkelt och skrev svar på inlägget. Se nedan:

Naturvetare:
Jag vill bara göra ett kort inlägg. Jag tycker att det är intressant det som Dysthe skriver i sin bok om "att ställa autentiska frågor" och att svaren inte är givna. Jag kan förstå att man kan göra detta i historia, svenska, samhällskunskap osv, men vad jag inte förstår är hur man ska tillämpa detta i naturvetenskapliga ämnen. Alla frågor som läraren ställer är ju redan förhandsbestämda. Det är inte förrän man börjar forska då man inte har en förhandsbestämt svar. Jag ville bara slänga ut detta, för jag kanske hittar svaret i en av böckerna. Men har en av er redan ett bra svar, så berätta i så fall för mig hur man kan ha öppna frågor inom naturvetenskapen. Jag har i alla fall inte hittat svaret i Dysthe boken och inte än så länge i Egidius boken. Jag får fortsätta läsa och se om jag får en vetting förklaring någonstans.

Helenan:
Jag skulle vilja säga att ju lägre nivå man läser på i svenska, historia och samhällsvetenskap desto mer förutbestämda svar finns det för alla. Det finns ingen som ställer autentiska frågor till en a-student på historia, typ "vem var det som sköt Karl XII" utan det handlar ju om frågor som har lika konkreta svar som frågan om vilken formel ett grundämne har. Varför föll Romarriket? Jo, pga. faktor A, B, C och D. Sen att det finns en X som hävdar att Y också hade betydelse det kommer på en högre nivå. Men även detta, precis som de teorier som vi läser om i Egidius bok är ju i sig fakta. Vad tycker Rousseau? Jo, han tycker att känslolivet har betydelse. Sen att man kan jämföra Rousseaus åsikter om detta med Durkheim och konstatera att de inte är ense och sen tolka det utifrån egna förutsättningar det är det som är den abstrakta humanioran, men den kommer inte in förrän på forskarnivå precis som för naturvetenskapliga ämnen. Precis som du själv säger --- så finns det saker som man inte vet inom naturvetenskapen precis som inom historian eller svenskan. Men det hindrar inte att det i alla fall finns rena fakta även inom samhällsvetenskapliga ämnen. Ett finit verb är finit helt enkelt, och formeln för silver är AG. Det är inte så flummigt som jag får intrycket av att du tror.
 
 


Ååååh

Haha.. här släpas det greker. Man är inte lite viktig 8)

Nu har jag iaf varit i Fberg i en dag och är inne på min andra. Frid och fröjd och skoluppgifterna blir färre och värre. Jag har inte så mycket spännande att komma med, det mest spännande som hänt sen jag kom hit var att svt sände fel program. Det var hysteriskt roligt. Jag minns inte om det var Kunskapskanalen eller vad det var, men det aktuella programmet hade i alla fall en list överst där det stod "Vi beklagar att vi sänder fel program". Mycket skoj. Varför avbröts inte sändningen? Varför stod det inte istället "Bla bla har utgått, vi sänder detta program istället". Men nej, svt beklagade så fint att de sände fel program och fortsatte helt sonika att sända det. Haha.. det är väldigt roligt att beklaga handlingar som är i skeende. "Jag beklagar att jag dränker dig". Hoho.

Nåja, stilla sig nu. Jag har en fejd med ett mycket berömt klädföretag vars namn börjar på den finaste bokstaven och slutar med den bokstaven som är initialbokstav i mer, mål, mat och mule. Jag har beställt en vara därifrån och denna vara har levererats till ICA kvantum här i Fberg. So far so good. Problemet är bara att någon lyckats slarva bort avin. (inte jag) Så jag loggar in på företagets hemsida och får se att försändelsen inte har något kollinummer eftersom det är ett ekonomibrev och när jag ringer säger människorna att det bara är att säga till postutlämningsstället att "Jag har ett ekonomibrev att hämta här" samt visa upp sitt leg. Jag testade det igår. Kvinnan bakom disken sa "Jaha, säger de det så har de aldrig varit bakom här, vi har hundratals ekonomibrev här, du måste ha något slags nummer". Således ringde jag igen idag till företaget vars namn börjar på den finaste bokstaven och slutar med den bokstaven som är initialbokstav i mer, mål, mat och mule. Kvinnan jag pratade med idag sa att "De vet bättre än att kräva ett nummer på ett ekonomibrev. Det ska bara vara för dig att gå dit och be dem ta fram det". Okej.. så fint. Så idag vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till. Ska jag gå dit nu på morgonen med en lapp med mitt namn och be dem snällt att leta lite då och då, och om de hittar det kanske lägga undan det så kommer jag och hämtar det på fredag? Eller ska jag gå dit och vara bitch-H och kräva att de letar reda på skiten? Eller ska jag helt sonika skita i det, köpa en annan julklapp till berörda person och sedan låta alla inblandade parter veta att jag minsann fick magsår, magkatarr, diabetes och ett naggat självförtroende på kuppen. Det är inte lätt att vara liten och väluppfostrad.

Jag känner ett stort behov av att göra skandal. Efter att ha läst linderholms blogg om en extremt skojfrisk utekväll blev jag alldeles sugen att hälla i mig massa alkohol och lägga mig i en rännsten eller två. Nåväl, det får bli på nyår eller nästa år, just nu har jag inte riktigt rätt förutsättningar för att göra skandal. Nu: fika.

borta bra

Clovis klättrar omkring bland krukväxter och blad. Det kan inte vara hemma hos mig.. Jag har ingen kärlek att ge till växter. Inte till någon kan man tro men i synnerhet inte till växter. Var kan jag då tänkas befinna mig? Jo.. i fina Falkenberg där solen alltid skiner och folket alltid är snällt. Eller nja.. Det snöade blötsnö när jag kom och inte en käft log åt mig.. Tur då att det är the way I like it. Kärvt.

Jag vill ta det här tillfället i akt och tacka alla som gick förbi och hjälpte mig under min ofantligt mödosamma vandring med all packning genom stan. Tack till alla som gick förbi och erbjöd ett medlidsamt leende, tack speciellt till killen som gick förbi mig medans jag stod still och vilade armarna och konstaterade att min packning plus katt såg tung ut. NÄHE? Du hade inga planer på att överge din gentlemannaturné och kanske bara skita i mig? Jag gav honom den ondaste blicken en Helena kan ge (en blick som faktiskt inte är så pjåkig i blödsnö, tidsbrist och extremt tunga och obekväma saker att bära på) och valde att ignorera kommentaren. Cepe.

När jag äntligen kom fram var jag i helt del ände av stationsbyggnaden och förbannade att jag var tvungen att släpa grekerna bort till sjautomaten. Då uppenbarade sig en skylt sig. Denna skylt stod utanför pressbyrån och sade att man kunde hämta ut sina betalda sjbiljetter där. 'Excellent' tyckte jag och gick in och efterfrågade den aktuella tjänsten. Efter en massa tramsande med maskin kom kvinnan på att det skulle kosta 20 spänn att få biljetterna ur hennes hand till min. Då menade jag att jag istället tänkte gå till automaten och göra det gratis. Men när jag kom fram till denna så visade det sig att pressbyråkvinnan lyckats sulla bort min biljett så den inte fanns mer. Efter att ha blivit köträngd av en kärring - trots nummerlappar - fick jag tjorva till mig en biljett och kom precis med tåget. Extremt jobbigt.

Nu är jag iaf här och ligger i min bäddsoffa och skriver med min supermobil. Clovis har acklimatiserat sig fint och bara jag blir klar med skolgrejs så ska jag tamigfan ha julefrid. God natt.

Blabla bla bla

Jag är så duktig att det är plats för applåder lite överallt här i mitt liv. Jag har lyckats utföra en massa skolarbete sen jag fick ett ryck vid 23-snåret och nu sitter jag och har bara en uppgift kvar. Iofs den fläskigaste, men allt trams runtomkring är avklarat och därför ska nog även fläskuppgiften klaras av. Dessutom har jag städat lägenheten fint och bra, ryggsäcken är här, tvätten är tvättad och vikt, magen är mätt, sängen är bäddad och det emotionella livet har tagits om hand. Nu är jag snart redo att fira det där vi kallar jul. Efter en eftermiddag med Lars Vegas Julskiva börjar det kännas jävligt juligt.

Nu sitter jag uppe och tänkte mig att jag skulle hålla mig vaken för att kunna se CSI som börjar om tio minuter. Antagligen har jag redan sett avsnittet så jag vet inte vad jag håller på med.. men jag har iaf lyckats få ur mig några mer eller mindra lyckade inlägg om PBL, Casemetodik, Projektarbete, Skriva för att lära samt Pedagogiska dramer. Tjoho. Dessutom har jag listat faktorer som "Påverkar lärandet". Så jävla töntigt. Jag hade god lust att skriva "syretillgång, ljustillgång etc" men suddade ut det. Jag tror inte att lärarna har samma skeptiska syn som jag har på denna pedagogikporr som vi måste ägna oss åt i ett och ett halvt år.

Clovis ligger i sängen på mina papper och sover gott. Jag undrar varför hon måste ligga på papperet eller på boken som man använder. Det är ju inte heller så att hon lägger sig mitt i blickfånget för om jag sitter och läser i en bok och har papperet med instruktioner bredvid mig så lägger hon sig på papperet. Precis lagom irriterande så att man måste väcka henne lite då och då med att dra i det. Jag kanske alltid borde omge mig med ett A4 för att ha koll på var Clov håller hus. Haha.. fan vad trött jag är 8)

För övrigt tror jag att jag har lyckats slarva bort kolli-och beställningsnumret. Smart drag som fan. Nu får jag bara verkligen hålla mina tummar för att avin ligger i brevlådan imorgon. Fan vad jag dillar om ointressanta saker.

Kanske han ligger i kuvös? Kan du va seriös.


Snaaaaaart är det juletider

Det vore så himla bra ifall jag kunde få avin imorgon.. vet någon ifall man kan hämta ut grejer utan avin ifall man vet att prylen ligger där man ska hämta den och man har kollinummer och allt sånt? Jag har för mig att jag har gjort sånt förut, men jag minns inte hur jag gjorde. Innan avfärd imorgon vore det också hur käckt som helst att klara av det mesta av skolarbetet samt städa hela lägenheten ordentligt. Jag har redan börjat ganska bra. Men det är disk i diskhon. Det är så jävla mycket disk i diskhon att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Jag orkar inte ställa mig och diska, jag har ingen motivation till att börja studera och jag känner mig allmänt bara dålig. Om en och en halv timme har jag tvättid och den ska väl förvärvas efter bästa förmåga. Innan dess borde jag dock ta reda på de kläder som ligger på sängen och av en eller annan anledning inte behöver tvättas samt dra ur alla sängkläder och lägga dem tillsammans med den andra smutstvätten.

Det är väldigt skönt att tvätta bort alla spår av kräkis och det ska bli så himla superskönt när allt skit är färdigt och jag får njuta av julen. Men innan dess är jag så stressad att jag river sönder hårbotten något alldeles väldigt.
- Innan imorgon måste jag få svar från min handledare att det går bra att skjuta upp mötet med henne till efter jul/ta det på telefon eftersom jag helt sonika inte har råd att åka till Malmö eftersom jag blev tvungen att köpa en bajsbok igår.
- Innan imorgon eftermiddag måste biblioteket ha trollat fram en bok ur magasinet som jag har beställt.. annars blir det väldigt svårt att få med sig den hem.
- Innan jag åker imorgon måste jag få tag på Nagaa och hämta tillbaka min ryggsäck så jag har nåt att packa alla underbara böcker i.
- Innan jag åker imorgon måste en postavi hamna i min brevlåda så jag kan packa ner den också i den ryggsäck som jag inte har än så att jag kan hämta ut paketet i Falkenberg.
- Innan jag åker imorgon måste det diskas och skuras över lägenheten samt tvätt ska tvättas. Det är irriterande sysslor som jag skulle vilja anställa en Rosalita till att göra.

Wee wee wee. Men jaja. Nu ringde Nagaa och sa att hon kunde komma förbi med väskan.. excellent motivation till att diska. Om jag nu bara hade ett ljudband vore det sketabra. Men jaja. Hm. Jag undrar om jag ska bli göteborgare? Jag har god lust i dessa dagar att iaf bli något, kanske japan? (Inte landet, människan) Jag är inte glad i Skåne just nu och jag är inte glad över huvud taget. Det måste ordnas. Gaaah!

Idag har varit en tråkig dag

Jag skulle vilja gå på en promenad men jag törs inte. Se där. Sverige 2005, kvinnfolk törs inte gå på promenader i Lund 22.35 på kvällen. Det kunde man alltid göra i Järpen. Dumma. Jag blir helt nervös av alla rapporter om att de som får för sig att våldta nu om dagarna är sånna som gömmer sig i buskarna och inte alls den galna sambon. Som tur är har jag ingen galen sambo som är intresserad av att våldta mig så jag tänkte att jag låg i lågriskzonen. Men nu har knäpposarna börjat leva om i buskarna. Det var väl själva fan. Men jaja.

Jag börjar må riktigt peachy nu. Jag väger 5kg mindre nu än jag gjorde i tisdags morse, så jag är en smula slö, men det verkar ok att äta. Jag har ätit tre mackor och massa isbitar idag. Helt amazing. Jag tog mig även ner på stan, vilket var en ganska jobbig ansträngning. Jag gick långsammare än tanterna med rullator och blev omsprungen av många suckande vardagssvenskar som tyckte att jag tog upp för mycket plats trots att jag minskar i omfång med en rasande fart. Nåväl. Jag fick iaf tag på den bok jag skulle ha (en av de två) och ska därför sätta mig in i helvetet imorgon. Ibland får jag ryck och slutför hur mycket som helst på en dag.. jag hoppas att det blir en sådan dag imorgon.

Jag vill ha jul nu. Jag vill lämna det här året bakom mig, ta mitt pick och pack och sätta mig på tåget till Falkenberg och bara slappa jävligt kungligt. Tjugo över tre på måndag åker jag och kommer fram tjugo över fem. Alldeles lagom restid för en liten kisse. Jag har varit så förutseende att jag har bokat plats på tåget. Det är vansinnigt. Jag funderade på ifall jag kanske skulle använda den där platsen till att låta Clovis åka på den så hon får se lite kul, alternativt att både hon och julklappspåsen sitter där och jag står. Jag kan gott stå i två timmar, bara jag slipper oroa mig över mitt bagage och sånt. Fast då kan jag mycket väl tänka mig att folk kommer att tycka att om inte jag med min rumpa tänker sätta mig där så borde de få sitta där med sina rumpor. Har man nåt underlag ifall man i en sådan situation säger att man har betalat för platsen och att jag väljer att låta min katt ha den istället för jag själv? Hm.. intressant experiment som jag nog ska prova iaf en bit 8) Det stör mig att jag får cepemycket packning bara för att jag fick vinterkräksjukan och mina föräldrar inte kunde komma och ta lite i bilen när jag ändå skulle ha konsertat. Nu kommer jag att ha en stor ryggsäck, en julklappspåse och en katt, för att åka i två timmar. Fånigt.

Jag har haft väldigt tråkigt idag under stunder kan jag meddela. Det är förjävla enformigt att inte få någon mänsklig kontakt annat än genom telefon på massa dagar. Jag ska hålla mig borta imorgon också och sen anser jag att jag inte smittar längre. Jag kan mycket väl tänka mig att jag smittade ner kvinnan som satt bredvid mig på bussen, men så går det när man TAR i mig. RÖR mig inte. Jag tycker inte om att bli vidrörd av människor jag inte känner. Jag tillåter fortfarande inte att min mor tar på mitt hår trots att jag snart har känt henne i 24 år. Fast det är nog mer ett problem med mitt hår.. jag är väldigt oförtjust i att folk mojsar med det. Jag kan stå ut med att få det klippt, men jag vill inte ha en massa ocertifierat petande i det.

Apropå hår så tror jag att jag måste klippa mig snart. Jag insåg just att det var vansinnigt länge sedan som jag klippte mig.. jag skulle kunna tänka sig att det handlar om januari eller februari i år. Haha. Är det ingen som blir så förskräckt att de tänker ge mig en gratis klippning? Man kanske skulle permanenta.. hm. Jag får nog mixtra med lite bilder.

Ooooo vad jag blev sugen på punchpraliner. Det lär jag ju spy upp som en gris. Hejdå.

Todo.

God morgon för fan. Idag ska jag eventuellt smitta ner random people på biblioteket för att jag måste ha hem en bokjävel för att börja med det här tramset som lärarutb sätter oss på. Jag har en miljard grejer att göra innan jul och det är ju hur kul som helst. Jaja.. nu vet jag att jag inte har 100 barn att ordna julen för och whatnot, men det skiter jag i för det här är min blogg. Idag vaknade jag inte av att jag mådde illa utan av att jag har ont i ryggen och magen. Mycket bra tecken. Det betyder att det är musklerna som cepear sig och inte organen och säckarna inuti mig. Muskler I can take.

Jag måste ha tag på en extremt tråkig bokjävel som inte finns att låna. Om den finns som refex så är det ju hur kul som helst för då får jag sitta på biblioteket och läsa. Jag ska genast kolla... nej. Bara i Malmö och det är ju hur kul som helst, vi vet ju alla hur mycket jag gillar att sitta på det där stället. Men jaja. Jag får väl åka in tidigt på måndag och hålla på den där bokjäveln och skriva skiten. Det var väldigt vad jag svär.. det kan ha att göra med att jag inte träffat en levande själ på hundra dagar känns det som. Och inte får jag göra det heller. Dumt.

Jag har alltså detta att göra:
En jättefånig uppgift om hur skolans byggnader speglas i läroplanen, miljöuppgiften. Till den behöver jag en bok som har kommt och som jag borde hämta idag. Detta ska skrivas ihop individuellt.
Jag borde läsa pedagogik för 2000-talet och komma med några smarta inlägg i vårt forum.
Jag borde läsa Gustavssons töntomöjligaattfåtagibok och "Problematisera kunskapsbegreppet" utifrån skiten, detta ska skrivas ihop individuellt.
Jag borde komma på några listiga faktorer som påverkar lärandet och koppla det till massmedieuppgiften som vi har. Oiii
Jag borde skaffa Evenhaugs Barn- och ungdomspsykologi och börja läsa den för att kunna redovisa så snart som möjligt. Individuellt.

Bluä. Social och beteendevetenskapliga biblioteket.. here I come 8)

död

Nu ligger jag i sängen och har sjukligt ont i min stackars mage. Den trösten jag har är att jag blev sjuk nu och inte över jul. Ta i trä väldigt mycket. Man får iaf tid att tänka väldigt mycket på saker och ting och det är bra för det tror jag att jag kan behöva. Inatt vaknade jag av att jag rev mig på en fjäder i kudden. Väldigt irriterande. Men jaja. Jag har inget att komma med just nu.. Magen dör. Men jag har iaf inte spytt än idag. Ooii.

Fucking kräk

Sug kuk vilket antiklimax. Det enda jag har gjort i mitt lucialinne idag är att kräkas my guts out. Jag har hur kul som helst. Hejdå.

Svejhej.

Jag har minst sagt haft en del grejer för mig. Ojijoj. Imorgon smäller det dock. Imorgon ska jag vara med på tre konserter i AF-borgen samt ett sjungeri på nationen och ett sjungeri hos universitetshöganissarna. Jag borde vara i säng för länge sen för jag ska upp hur jävla tidigt som helst men jag hade en massa julklappar att slå in och ett julebrev till mormor och morfar att skriva (jag glömde att han inte finns, men jag vill inte sudda). Dessutom är det 14 julsånger som jag borde kunna som ett rinnande vatten till imorgon och det tror jag inte att jag gör. Hjälpligt. Jaja.

Jag har väldigt innehållsrika dagar framför mig fram till jul. Imorgon är det ju stora luciakonsertdagen och det ska sjungas från 6 till 21 iklätt ett vitt linne och lingonris i håret. På onsdag ska jag göra ett dumt ingrepp i munnen och bygga en ny tand där jag blev påkörd, senare är även tanken att jag ska på jobbarfest med tema finlandsfärja på Blekingska. På torsdagen är det mentorsdag och då ska jag åstakomma ett möte på Mah (oiii). Sen var det inte så mycket mer.. haha. Jag kanske inte har så mycket innehållsrikt i mitt liv trots allt, eller så har jag glömt hälften. I vilket fall som helst så åker jag till julen den 19e vilket ska bli en fröjd i ordets rätta bemärkelse. Fredag, lördag och söndag.. det var någonting då också men det har jag fantamig helt glömt bort, senil som jag är.

Jag har en 6680 (nokia).. den är ljuvlig. Jag leker med den så fort jag får chansen och det är mycket bra. Hurra för den.

I övrigt har jag inget intressant att komma med, jag måste öva sångtexter. Hejsvej.

Aaah

Idag skulle bli en mycket mycket käck dag. Jag har sett fram emot idag så himla länge att jag vet inte vad. I början av väntan var jag ganska nedslagen. I mitten var jag destruktiv och nu i slutet har det gått uppåt igen. Igårkväll var lyckan total och jag skuttade omkring på små rosa moln. Aaaah, det är mycket typiskt att jag idag vaknade till beskedet att det besök som skulle komma har blivit väldigt sjuk och är fast på sjukhus. Jag skulle vilja ha pengar så jag kan åka upp, jag skulle vilja ha en läkares kunskaper så jag kan fixa. Darn it, darn it, fuck fuck fuck. Stackars liten sweetie! Jag vill att han ska vara frisk. Och det menar jag hur mycket som helst.

Jävla helvetes jävla kukfan. Jag tror kanske lite att jag ska supa mig full sen. Eller inte. Eller äta socker. Eller springa till Landskrona och tillbaka. Eller så ger jag mig på en stunds deppande.

Det är iaf sista praktikdagen idag. Tjo.

Aj aj aj

6/9-94
Kolla!
[massa mordsymboler med hårt tryckt kulspetspenna]
Faaaan vad jag hatar ... vänta hennes namn är för fult för att skrivas här vi kan kalla henne fittan. Okej då vet alla vem jag menar. "Fittan" har en fest - maskerad - men Sofie och jag är inte bjudna! Men det är inte det värsta, onej inte på långa vägar. Den bortskämta underutvecklade Fittan har frågat chans på TOBBE! [överkryssat "hon" med kommentaren "Det är för fult för att kallas Hon!"] vet att han är min kille. Men vad fan "Fittan" tror ju att alla killar hon visslar på kommer springande flämtande som hundar! Hon kan väl hålla sig till sina Böghästar. Det där med festen är ju inte så farligt det är bara det att... horan har bjudit Tobbe!
Det är ju en Gris föda! Fittan är en grisföda!
HEJDÅ!

[nästa skrivning senare på dagen]
Datum: Samma som förut idiot!
Varför vet jag att jag hade totalt jätte rätt på föregående sida och i eftermiddags så ringde S och sa att Tobbe gjorde slut. Precis i tid till fittans fest! Undrar om dom fattar vilket svek det här är? Eller hur dom sårar mig. Drygt 8 månader och så har han inte ens mage att ringa och säga det själv! Det ska bli intressant och få veta om dom blev ihop idag! Vid detta ögonblick är det ju meningen att tänkta "Livet går vidare". Visst faan gör det själv det är inte så jävla lätt!
Jag är ingen poet men jag ska försöka knåpa ihop något på nästa sida.

Kärleksbreven du gav mig, blickarna jag fick.
Danserna vi dansade, slängkyssarna du skickade mig, var det tomma ting?
Han lämnar mig så här, för en annan tjej
han håller säkert henne mer kär
när jag träffar honom nästa gång kan man ju undra om han säger Hej!?
Kärleksbreven du gav mig, danserna vi dansade
Var det tomma ting?

1994

Jag tänkte att jag skulle citera ur en gammal dagbok på förekommen anledning. Jag råkade slå upp dagens datum för elva år sedan och då var det ju givet att det var dagen jag skulle ta. Alla felstavningar är direkt tagna från dagboken 8)
Pass på:

6/12-94
Hello!
Anather night, anather dreem but always you its like a wision who comes to be trou...
Jag har inte skrivit på ett tag. I'm in love with Lars! Jag har just avslutat en mensperiod Blä o Blush. I'm in love with Lars. Jag hade jumpa 3 gånger under den. 1:a gången hade vi Is, 2:a gången hade jag träning 3:e gången hade jag bad. Jag var inte med 3:e gången. I'm in love with Lars. Stackars Lasse, han var sjuk idag och igår stackars pussgurka.
Jag hade en jätte strange dröm här om natten: jag och Sofie satt brevé varandra. Osså gick Nabil fram till Sofies bänk och tog tag i hennes krage och kysste henne en riktig filmkyss. O hela klassen OOOOOade. Sen helt plötsligt satt jag brevé Lasse osså skulle han göra samma sak osså sa han: 1, 2, 3 och försökte men så ramlade han istället!
Stackarn guud vad piiinsamt!
Nej nu måste jag sluta det är bara 1 sid kvar.
BYE BYE farlig Haj! Från Bella!
Puss o kram Lasse.

Bella hjärta Lars x7


Stackars negerslav!

Hahahahaha.. Linderholm är numer min gud. Kolla vad han har givit mig:

http://www.startsidan.org/klick.asp?id=394>

Mangla vuxen penis

Mycket bra julklappstips jag fick där nedan.. tur att jag har två bröder 8)

Jag ska sälja min älskling. Inte Clovis. Utan min mobil. Den är en darling och jag har fortfarande starka känslor för den, men nu är det dags för den att vandra vidare. Jag har satt in en annons på blocket men såg nu att en viss liten svart luddig sak har tuggat på en headsetsladd så att ena hörsnäckan inte fungerar. Go Clov! Nåja. Chansen är ganska liten att jag får den såld dock, vem vill köpa en 7250i egentligen? De som kan tänka sig att ta en begagnad telefon skiter nog ganska mycket i kamerafunktion, radio och sånt. Men jaja. Jag kanske ska fixa upp den som man gör med lägenheter - köpa ett nytt headset och ett sprillans nytt skal och den kommer ju att bli populär som fan 8) Fast ovanstående resonemang gäller fortfarande. Jaja.. jag säljer den för 1000-1500ish. Eller högstbjudande. Skitbra julklapp till mor eller far. Hint hint 8)

Jag tänker dock inte bli alldeles mobillös. Jag har uppdaterat mitt liv med en underbar 6680 som förhoppningsvis kommer att komma till mig snarast. Ooooo så kul jag ska ha med min nya lilla mobil. Den ska låta och blinka och spela mp3-låtar och vara alldeles alldeles underbar. Aaahhhh.

Jag fick en liten chock över mig själv förut ikväll. Jag satt på en lördagkväll, i mina bästa år, under min studenttid och hade valt bort en fest. Vad gjorde jag istället? Jo, jag kollade på "Killer ants" på Discovery. Haha.. fan vad bra det var men är jag riktigt riktig? Det är inte direkt så att jag behöver en lugn helg, jag har inte varit ute på en månad-ish. Men jaja.. whatevör, jag behöver mina pengar till att köpa julklappar och om jag får såld min lilla älskling så kommer det att bli fina julklappar.

Jag borde gå och lägga mig.. men jag tror inte att det var 14 timmar ens sen jag vaknade upp ur ett dödsliknande tillstånd och konstaterade att jag inte hade ett skit på agendan idag. Således har jag mest bara legat framför teven och stickat och/eller lyssnat på jullåtar. B-somharsinagrejerimittförråd kom förbi och hämtade nåt och hittade samtidigt mitt lucialinne bland mina grejer. Extremt bra.. jag var helt inställd på att bli tvungen att köpa ett nytt sånt bara för att jag har en sådan sagolik oordning i förrådet, för att inte tala om hur jävla fullsmockat det är med två prylsamlares bohag inknökat. Nu måste jag bara komma på ett sätt att få linnet någorlunda struket. Jag kanske kan låna strykjärnet på jobbet.. haha 8) Näe, jag får mangla det helt enkelt.

Jag hittade förresten mina dagböcker i samma veva. När jag var 12 år skrev jag ner frågan "Jag undrar hur stor en vuxen mans penis är". Hahahahahahaha. Fan i helvete vad jag garvade när jag läste det. Sen skrev jag alltid under med "Bye, love, Hellan"
Ett annat ställe som är ganska snitsigt är "Hej. Min livskurva har hittat en spade" Haha.. fan vad jag var fyndig då. Jag hade sjuka tankar och var en riktig mansslukerska i mina yngre år. Vart har den gnistan tagit vägen nu? Hm! Nu är jag helt värdelös på att sluka män - det är istället jag som blir slukad till höger och vänster.
Nåja. Nu får jag väl ta och sova.

/Bye, love, Hellan.

Dramatik i Lund

I händelsernas centrum idag igen. Jag och Nagaa gick i godan ro längsmed Kyrkgatan när vi plötsligt såg en hel svärm med väktare som tryckte ner en kille på en motorhuv. Killen tjöt "aaaaaah, ni knäcker min aaaarm" och väktarna sa "såja, det är ingen fara" med lugnande röster. Vi gick förbi, tittade på varandra med höjda ögonbryn och konstaterade att det var ju spännande. Enligt artikeln kom tydligen polis sen. Spännande värre 8)

Jag borde kanske inte ha varit nere på stan idag. Det har varit hell här hemma. Först har jag fått mycket upprörande post som i princip har lett till att jag har rivit upp himmel och jord minst två gånger var och sen har Clovis envisats med att må dåligt och kräkas mest hela dagen. Jag har blivit tvungen att köpa extra toapapper idag bara för att torka upp alla hennes spyor.. de som inte var på mattor vill säga. Jag ser fram emot mitt sänggående, har jag riktig tur har jag nog missat en i sänghalmen också.
Nåväl, vi vet ju alla vad jag tycker om att handla toapapper, så det har varit en traumatisk dag.

Igår var jag tillsammans med mina flickor och en massa annat bra folk på teater och såg Bibeln i Malmoe. Det var väldigt roligt och väldigt gratis tack vare snäll-Per. Snäll-Per blev för övrigt uppdragen på scenen för att spela katt. Det var roligt. Skitkul rent av. 8)

Jag hatar post. Mitt livs största glädjeämne har gått om intet bara pga av ett dumt företag som inte kan hitta sina pengar. Nu får jag magsår varje gång jag ska hämta posten och vill helst bara cementa igen brevlådan. Hu hu.

Haha.. jag satt här nyss och tänkte att jag hade tre personers julklappar färdiga men lika många kvar - för vi är ju sex i familjen. "Varför har jag då varit så nöjd? Det är ju hälften fan" tänkte jag i mitt stilla sinne innan jag insåg att jag nog slipper köpa julklappar till yours truly. Jag är så trög.

Någon som har nåt tips på julklapp till äldre bröder? Den ena gift med hushåll (så julklappen bör inkludera frugan) och den andra ensamstående med hushåll och som jobbar mycket?

Nej, nu fr jag sluta skriva, jag snubblar ju på alla tangenter hela tiden.

ism

Jag har jätteont i högersidan av ansiktet. Är det någon som har lust att förklara varför? Aj aj aj.

Maia sa igår: "Det står alltid 0, 0, 0 på dina kommentarer, då tycker inte jag att man behöver kommentera." 8( Snyft och snörvel.

Om en vecka kommer min darling med tåget, det ska bli en fröjd för alla sinnen. Eventuellt kedjar jag fast honom här i hemmet så att han inte åker tillbaka till det där jävla fjollträsket nåt mer. Jag tycker gott att han kan stanna här med halva släkten i stan. Bah!

Idag ska jag ha en lektion som ska handla om ismer under 1800-talet. Jag tänkte mig främst liberalismen, socialismen/kommunismen och lite utfall mot kapitalismen och konsvertatismen. Man får inte ta upp för många ismer med den här klassen, då exploderar huvudena.

Nu måste jag antagligen börja. Tjarå.

hits