Efterlysning

Tjo. Jag fick en kommentar på mitt förra inlägg som frustrerar mig väldigt.
Till Johanna
Jag hoppas att du läser här en gång till. Jag vill gärna kontakta dig och skulle göra det på studs ifall du ger mig din mailadress eller nåt annat sätt att kontakta dig på! Man ska alltid väcka den Helena som sover, ty hon är oftast försenad. Som nu. Hoppas jag hör av dig!
Kram

Idiotiska jävla grannar

Jag blir extremt irriterad på kattägarna i det här området. Varför i helvete skaffar man sig en huskatt ifall man inte vet hur man sköter den? Det kommer hankatter här utanför i skytteltrafik och turas om om att stå nedanför fönstret och vråla och/eller kissa på väggarna till min lägenhet. Det är ganska tydligt att det har spridits att det kommit en ny liten dam till grannskapet och denna ska hankatterna till varje pris försöka erövra. Det spelar ingen roll att Clovis är steriliserad, vad som däremot spelar roll är att dessa hankatter inte är kastrerade. Hur tänker ägarna? Har de planerat att skaffa sig kullar? Isf, hur ska de kunna veta vilken hona som är bäraren av denna ifall de låter sina okastrerade hankatter kuta ute fritt under värsta kåtslaget? Det är verkligen höjden av oansvarighet att ha en hankatt ute som inte är kastrerad. Det handlar dels om att katten vrålar mer, slåss mer, kissar för att markera med ett kiss som är alldeles proppat av ammoniak, gräver och är allmänt rastlösa för att inte tala om att de MÅR DÅLIGT av att gå omkring och aldrig få komma till. Det är instinkt 1.1 och det enda rätta man kan göra ifall man har en hankatt är att kastrera den ifall det inte är en raskatt med stamtavla som man under ordnade former parar med andra raskatter av honkön. Det är inte bara ägarna till honkatter som ska ta ansvaret, just pga att hankatterna plågas av brunsttiden. Honkattägarna får dras med sin gravida hona ifall de är slarviga och det verkar som om många hankattägare ser detta som en anledning att inte behöva göra något - de behöver ju nämligen aldrig ställas till svars för resultatet. Vad kan man göra? Ska jag sätta upp lappar på anslagstavlan på Netto eller vafan? IDIOTER.

Justja.. katterna som är här utanför är inte direkt ettåringar. Vissa av dem ser ut att vara inne på 10+ och andra åtminstone 5+. Varför är folk så jävla dumma? Gah.

Ful dag

Det är en dålig dag idag.. jag fattar inte varför. Det kanske har att göra med att det regnar och är dimma och alla bilar som har försökt att köra förbi Lund idag har fastnat i en megastor seriekrock alldeles utanför här och det är ju inte alls bra. Dessutom känner jag mig ful. Jag tycker inte om håret idag. Typ. Jag vet inte vad det är.. hormoner kanske? 8) Jag ska sluta vara certified maniac på onsdag så vi får se hur det går.. Det kommer ju inte att ske ett skit förutom att jag kommer att vara nervös. Lustigt att man lärt sig luta sig så himla mycket på medicin..

Eller så är det inte det jag lutar mig på. Det är bara själva tanken att jag har något kemiskt som är konstgjort och framtaget för att jag ska hålla min inom ramarna för vad man själv och omgivningen klarar av. Jag kanske har ätit sockerpiller det senaste året. Det vet inte jag.. Men skit. Jaja. Jag vill att den här veckan ska vara över och att det ska vara fredag. Jag lever för fredag. FREDAG. Hejdå.

Skojig helg

Det har varit en vansinnigt trevlig helg. Den har spenderats en hel del på tåg längs med västkusten vilket har varit en spännande upplevelse. Varje gång jag har suttit på tåget till eller från Varberg, Falkenberg, Göteborg eller nån annanstans som jag säkert har glömt så har jag varit skittrött och tänkt mig en stunds vila i Hvilepladsen. Hvilepladsen är för er orutinerade norrlänningar den mobilfria avdelningen på Öresundstågen. En mycket, mycket käck uppfinning. Dock har jag inte lyckats sova speciellt mycket längre än att jag har nickat till och insett att jag kanske eventuellt kommer att missa min stad om hundra timmar. Fan för att jag blivit så hirrigt uppfostrad.

Efter denna sjukt trevliga helg är jag trött som ett jävla cepe. Jag har inget hår på mitt huvud och mår prima. Nu ska jag sova och imorgon ska jag posta min handledares papper till henne. Jag hade nämligen råkat sno med mig dem när jag rafsade åt mig allt skit på praktikplatsen. Klantjag. Natti.

Åh så skönt

Jag har sett Brokeback mountain, jävlar anamma vilken bra jävla film. Goddamnit.







Justja.. och så har jag klippt av mig håret. GUD så skönt.
Hår

Robert Greene har talat

Orsaken till att jag ska säga upp min prenumeration med Elle och uppmanar alla som läser att göra detsamma.

Från senaste upplagan, angående artikeln på s. 113f "10 skäl till att män dumpar kvinnor".

Före artikeln står att läsa: "En del av dessa skäl är rent hormonella, kanske genetiska."
Jag låter det hela vara okommenterat så länge och lämnar det hela öppet för er andra att kommentera:

 

 

Skäl 1

Fantasiförlust

Män älskar att fantisera. Fantasi fordrar mentalt svängrum och lite distans till objektet för fantasin. Till en början, när mannan inte känner kvinnan så väl, kan han föreställa sig alla möjliga fröjder. Om kvinnan blir förtrolig fort eliminerar hon mysteriet och fördärvar den distans som mannen behöver för sitt dagdrömmeri. Mannen kanske inte ens är medveten om vad han saknar men hans blick börjar vandra... till andra kvinnor som erbjuder honom möjlighet att fantisera. Han kommer antingen att ha en affär eller dumpa kvinnan. Självklart klingar mysteriet med kvinna nummer två också av och, förutsatt att mannen inte mognar förvandlas han till en evig singel eller notorisk äktenskapsbrytare.

 

Skäl 2

Dåligt sex

Ingen normalt funtad person skulle använda det som skäl, men det är en ofta använd anledning till uppbrott. Bakom missnöjet ligger en av två orsaker - dålig fysisk kemi mellan parterna eller ett sexliv som blivit förutsägbart och torftigt. Förr i tiden löste bordeller och kurtisaner det problemet - frun sörjde för känslomässig omvårdnad och stabilitet, kurtisanen för den fysiska spänningen. Nu för tiden när en man fastnar i ett fysiskt fattigt förhållande bedrar han antingen sin kvinna, ägnar sig åt porr som spänningshöjare eller dumpar kvinnan.

 

Skäl 3

Uppåt på karriärstegen

Mannens status förändras; han tar sig fram i världen, antingen plötsligt eller gradvis. Hans flickvän eller fru hänger inte med. Han behöver en nyare modell så att säga. Det här är den värsta och mest egennyttiga anledningen till dumpning. I samma kategori faller mannen vars kvinna kanske är fantastisk i sängen men hemsk att visa sig ute med. Hon passar inte mannens sociala status och måste på något sätt göras av med.

 

Skäl 4

För mycket drama

Män tycker om ett visst mått av dramatik. De gillar förhållandets initiala spänning och de nya känslor som förhållandet rör upp. De tycker om uppmärksamheten och även grälen som kryddar tillvaron. Men allteftersom förhållandet utvecklas har mannen behov av ett visst lugn. Han är inte så förtjust i för mycket Hela havet stormar kring de känslor och problem som kvinnan upplever i övrigt i sitt liv. Ofta handlar det här om en mycket självcentrerad kvinna som konstant skapar dramatik kring sin egen person. Mannen känner sig försummad och börjar bete sig dumpande. Nästa gång han inleder ett förhållande blir det sannolikt med en moderlig och mer omvårdande typ av kvinna.

 

Skäl 5

Kvävning

Här är scenariot: först verkar kvinnan upp över öronen förälskad i mannen. Hon har så mycket energi och ger honom så mycket uppmärksamhet att det är vanvettigt förförande. Vanligtvis är sexet bra. Sedan, när första ruset klingat av, blir det allt mer uppenbart att hon egentligen är desperat. Hon känner sig tom och osäker; hon försöker lösa alla sina problem genom förhållandet. Den tycken av kvinnor tenderar att vara våldsamt svartsjuka. Det som en gång var spännande blir snart motbjudande och mannen går in i sitt obotliga dumpningsläge.

 

Skäl 6

Någon annan

Ofta när en man faller för någon annan har hans blick redan tidigare vandrat i väg. Något saknas i relationen, åtminstone vad honom anbelangar. Han kanske inte ens är medveten om det, men han har gjort sig tillgänglig för andra kvinnors charm. Senare kommer han kanske säga att han förälskade sig sin sekreterare och helt enkelt inte kunde rå för det. Men sanningen är att något vaknat till liv inom honom som gjort honom öppen för en kärleksaffär eller för att dra vidare. På ett omedvetet plan kommer han kanske att använda denna nya romantiska röra som ursäkt för att dumpa sin partner - något som borde ha skett långt tidigare.

 

Skäl 7

Kastrering

Mannen tycker om att ha kontroll. han behöver ha något som han kan hävda är hans kungarike, hans domän, något som gör honom starkast. Om kvinnan tjänar mer pengar, har bättre position eller är mer utbildad, kommer han att känna sig kastrerad. Att han får visa överlägsenhet i små saker, såsom hemmasnickerier eller att döda spindlar, kan fungera ett tag, men så småningom står det klart att han förvandlats till någon sorts fru där hans överlägsenhet ligger på hemmaplanet. I allmänhet tar det ett tag innan den här insikten når mannen, det är mer fråga om en ackumulerad effekt av många situationer då det har varit uppenbart att han inte dominerat. I det här exemplet kommer inte mannan ett vara uppriktig mot sig själv. Han kommer i stället att hitta ett annat skäl att bryta upp. Och helt klart välja en mindre hotfull kvinna nästa gång.

 

Skäl 8

Utomordentligt dåliga partier

Det här kan uppstå åt båda håll. Kvinnan visar sig inte vara vad mannen trodde och når inte det ideal som han orealistisk tillskrivit henne. Ibland försöker han ändra på henne, men vanligare är att han dumpar henne och fortsätter sin fruktlösa jakt på den perfekta kvinnan. Å andra sidan kan det vara kvinnan som upptäcker att mannen inte är vad hon hoppats på. Han är inte så fin, hans framtidsutsikter inte så storslagna, etcetera. Hon kritiserar eller försöker reformera honom. Kanske till och med tjata. Såvida mannen inte är en masochist dumpar han förr eller senare en sådan kvinna.

 

Skäl 9

Förlorad flickaktighet

Mäns attraktion av yngre kvinnor är inte enbart fysisk. En man tilltalas av den yngre kvinnans flickaktighet. Flickor kan vara tokiga, äventyrliga, djävulskt feminina och mindre kontrollerande i största allmänhet. Denna anda är smittande och uppfriskande för män som ofta bär på en stor dos rationalitet och tråkighet. En äldre kvinna behöver inte förbli flicka, men hon bör hålla en glödande flaga av den andan vid liv. Om hon blir defensiv, aningens bitter eller lite för hård och seriös, kommer mannen att uppleva det som att han lever med en annan man. Hans tankar vandrar till andra kvinnor, förmodligen modell yngre.

 

Skäl 10

Degat ner sig

Flickvännen eller frun har ökat en massa i vikt, slutat bry sig om sitt utseende, klär sig i träningsoverall hemma och pyjamas i sängen. Hon har slutat kämpa och tror att hon kan vara som hon vill. En del män är förlåtande, i synnerhet om de tuffar in på samma spår, men för många är det här den knuff son behövs för att dra.

 

 Den store tänkaren heter Robert Greene. G-r-e-e-n-e. Boken han har givit ut heter The art of seduction i förlaget Profile books.

 

 


Jag har varit i Bjuv

Igår var ju en dag som hette duga. Jag gick upp tidigare än ottan ens tänkt på att inträda och satte av till Ängelholm. Så länge allt gott. Jag kom fram, promenerade till skolan, fixade med lektioner och skrev in citat till didaktikuppgifterna i datorn. Efter det var det lektion i svenska med Nv-klassen. Min handledare hade hand om det hela så jag satt bara med en grupp och hjälpte dem planera sin redovisning. Det blev jättebra och allt var frid och fröjd. Efter ytterligare en lektion (som f.ö. var grym, eftersom jag hade planerat den) i svenska började jag känna av tröttheten efter att ha varit vaken halva natten och sen gått upp innan natten varit slut. Jag satt med på en religionslektion och skuttade sedan iväg lite tidigare för att hinna med det snabba tåget. Hoho. Tåget kom ca. en mil, sen stod det still som en stenstod i oktober. Stå stå stå. Kärringar bredvid mig börjar gnälla, svära, sucka och hysteriskt räkna på exakt hur lång tid vi stått där. Efter ett tag kommer ett besked att det är ett träd som hamnat över alla ledningar och allting och att mer information ska komma. Kärringarna blir nästan galna. Efter ytterligare ett tag kommer det besked om att detta träd inspekteras av räddningstjänsten och att det nog kommer att dröja ett bra tag innan vi kommer någonstans. Det lät ju inte så bra, något som kärringarna också tog fasta på. Många suckar och svordomar blev det. Sen började vagnen ringa hysteriskt. Överallt ringde folk till sina respektive, släktingar och vänner och berättade att de skulle bli sena. Tanterna verkade beta av hela sin telefonlista för att berätta om det Onda Trädet. Efter ca. 40 minuter bestäms det att vi ska åka tillbaka till Ängelholm och sen ta omvägen om helvetet för att komma till Helsingborg. Jag tackar den gode att vi slapp byta till buss, men tanterna gnäller. Väl åter i Ängelholm står vi still länge och väl. Tanterna gnäller. Vi åker från Ängelholm och stannar snart igen. Ett pågatåg ska gå före oss. För er som inte vet vad det är kan jag berätta att det är tåg som stannar överallt. Har man ett sånt framför sig på spåret måste man också stanna överallt. Konstigt beslut. Tanterna håller på att explodera. Vid det här laget börjar jag fundera över om det är tillåtet att säga åt folk att sluta gnälla så förbannat. Vi satt alla i samma sits och det förorenar bara luften med deras jävla tramsande hit och tramsande dit. Jag sa inte till, det ångrar jag nu för när jag skulle gå av tåget i Lund (2 timmar försenat) gav jag en av tanterna en glad blick som sa typ "lycka till nu". Blicken jag fick tillbaka var "vafan glor du på jävla fitta, har du inte vett att gnälla som vi gör så är det inte synd om dig". Typ. Så tolkade jag det iaf 8)
Någonstans mitt i skogen började jag nynna där jag satt på min plats. Personen som satt bredvid mig (som hade tillkommit i Helsingborg, hon var alltså inte försenad för det går 19034 tåg mellan hbg och Malmö hela tiden och hon kunde ha tagit vilket som av dessa) tittade irriterat på mig några gånger och bad mig sen att sluta nynna. Jag blev alldeles paff. Varför gjorde hon så? Iofs kanske det var rätt störande.. men vafan. Det enda svaret jag kunde komma på var "oj.. men nej. Jag börjar bli lite less på det här tåget, så jag tycker att jag får nynna", fast sen slutade jag iaf. Man vill ju inte bli nitad.

Idag står misshandel på schemat. Jag ska till dentisten och få min överkörda tand slutligen lagad. Det brukar göra ont som självaste kuken. Be för mig. Nu måste jag notera mitt miljonte arbete. Hejsvej.

Magsåret

Får jag inte magsår den här veckan vete fan när jag ska få det... Jag så sjukligt mycket att göra och i princip ingen tid för sömn. Ej heller någon tid för att sitta här och dilla, men nu ville jag ta en paus så då gör jag det, tamejfan.

Jag har precis planerat färdigt en lektion om modernismen i allmänhet och Frans G Bengtssons Röde Orm i synnerhet. Gott så, om det inte var för det att jag har en miljard didaktikuppgifter som ska vara färdiga nu. Dessutom har jag en katt som springer omkring och vill leka. Jag har mål som ska skrivas till min mentor ang. min praktik. Det känns ganska lågprioriterat, men jag får väl passa på att göra det ifall jag tycker mig förtjäna någon paus någongång från sakerna som är lite viktigare. På tisdag ska jag till tandläkaren och bli misshandlad, på tisdag är det mentorsmöte som förhoppningsvis kommer att vara bedövat så jag klarar mig genom det. Sen kommer jag att ha skitont när det är dags att börja studera.. inte bra. Men det måste nog gå ändå. Dessutom är det ett möte med karnevalsgrejs på tisdagen, och även på onsdagen kom jag på nu. Oj oj. Jag ska hjälpa min handledare med en historieinriktad svensklektion för hennes komvuxelever, till vilken dag det var minns jag inte. På torsdag tror jag inte att jag har nåt inplanerat.. men då ska jag helst vara färdig. Sen är det jobb på fredag och jobb på lördag och på söndag åker jag till Varberg för att fira storasyster som fyller år.

Ont i magen. I magen har jag ont. Skall det sovas? Fan vad det festades här inatt.. ojijoj. Ovanpå alltså.. jag försökte sova. Jag får inte glömma att duscha. Bäst att göra det nu kanske. Nattinatt.

God natt.

Jag hade bestämt för mig själv att jag skulle studera.. istället sitter jag här. Så jag kan lika gärna fylla i den här listan som Caisa har gjort.
För övrigt är det en sjukligt högljudd fest ovanpå här.. nåväl, jag hade en sådan förra helgen så det är väl inte mer än rätt.

Jag heter: Helena Walker Lidén
Och bor i: Lund
Just nu har jag på mig: Blåa jeans och en svart båtringad tröja, rött linne under.
Det finaste namnet i världen är: Josephine, Oscar
Mitt snyggaste plagg är: Jag har inga snygga plagg just nu eftersom jag varit fattig student i fem år.
Och mitt bekvämaste plagg är: Mjukisbyxor, lagom stora trosor och min träningströja.
När ingen ser brukar jag: göra saker som jag inte tänker avslöja här
Mitt favoritgodis är: Polly
Jag tror på: Att det finns mer funktioner i hjärnan än vi anar
Och tror inte på: Någon speciell religion
Jag lyssnar på: Det mesta, utom Jazz, dansband och U2
Och missar aldrig: CSI (LV)
Kändis jag bara avskyr: Kikki Danielsson, Lena Philipson, Bosse Ringholm, Göran Persson, 50 Cent, Usher, den där jäveln med en postit på kinden.. och många fler.
Kändis jag bara älskar: Tom Hanks
Detta ger mig dåligt samvete: Massor med saker.. att jag är självisk mest
Detta gör mig skitglad: När jag lyckas med saker som jag tänkt mig att lyckas med.
Detta gör mig förbannad: Svenska folket, inte alla, men den urbota dumma MASSAN
Egenskaper jag stör mig på hos andra människor: Automatisk otrevlig ton
Och de egenskaper jag gillar hos andra är: empati, hjälpsamhet, lyhördhet och snällhet.
Jag är mest stolt över: Att jag slutar med mina mediciner om två veckor.
Och minst stolt över: Hur jag betedde mig när jag var som mest deprimerad.
Jag ångrar: Massor med saker, men främst att jag värderat mig själv så lågt så himla många gånger och givit mig själv indirekt stryk.
Jag är glad att jag började med: Sång, studierna, medicinering
Och glad att jag slutade med: Jobbet på mcdonalds
När jag blir stor ska jag bli: Skribent, lärare, omtyckt
Uttryck jag ofta använder: Hureläget?
Uttryck jag avskyr: "mannen"
Jag är rädd för: Humlor, getingar, hästar, höjder, bilar, att flyga, att få återfall i depression och att bli sårad
Och jag är inte ett dugg rädd för: Spindlar, ormar, vatten
Då trivs jag bäst: Ifall jag har mina sysslor gjorda och ändå tid över att slappa.
Då är jag mest obekväm: I provhytter
Mina talanger är: Att jag kan skriva och sjunga
Och de talanger jag skulle vilja ha är: Att ha tålamod att göra grejer ordentligt.. är det en talang?
Mina ögon är: Gröna som fan
Folk som inte känner mig tror att jag: tror att jag är deras bästa vän
Bästa prylen i världen: Musik (är det en pryl?) saker som spelar musik då.
Ägodel som jag är mest rädd om: Sven-Henrik. Krukväxt som jag fått av farmor, hjärthalsband som jag fått av mormor.


Vem

Det var värst vad länge sedan jag skrev. Vad kan det bero på? Jag har faktiskt haft ganska mycket att göra. Skola/praktik/skola/skola och lite mer praktik. Min didaktikuppgift som jag håller på med nu ser ut som följer:
Du kan fortsätta med ditt ämnesinnehåll från uppgift 1 (ämnesöverskridande undervisning som i mitt fall handlar om stormakter) och bredda och fördjupa siskussionen kring de didaktiska frågorna Vad? och Vem? Hur kan man få svar på frågan Vem? Hur påverkar en fördjupad siskussion planeringen av lektionen? Hur påverkar dina kunskaper om genus och etnicitet de didaktiska övervägandena vad gäller frågan Vem? Hur kan eleverna vara med och påverka lektionen osv? Behandla begreppet motivation.

Åh.. gnyl. Lektionerna är för en gymnasietvåa. Jag kan ju inte göra skillnad mellan gymnasieprogram för då kan jag ju lika gärna ställa mig längs arkebuseringsväggen på en gång. Ok, så det är alltså etnicitet och genus som jag ska ta fasta på? Etnicitet? Ok.. visst, har jag en klass som består av elever från andra länder så kan det ju vara käckt att ta med deras länder i undervisningen för att skapa motivation. Förutsatt att det inte betyder att personen i fråga är traumatiserad och helst inte vill ha sitt gamla hemland ingående studerat i flera veckors tid. Någon skillnad baserat på genus tänker jag då fan inte göra av ren jävla princip. Jag blir så irriterad på de här frågorna. Vi hade nåt liknande för några månader sedan och det blev mycket tjock svart text på utvärderingen om hur otroligt konstig den frågan var. Jag tar hänsyn till hur klassen de facto presterar snarare än om det är mest tjejer eller killar i den. Det om något går ju rakt emot den fina läroplanens mantra om en anda genomsyrad av demokrati i skolan. Goddamnit.

Imorgon ska jag upp tidigt som själva fan och åka till Äholm. Jag har en bedömningslektion till råga på allt klockan 08 och sen en annan lektion klockan 15. Vad jag ska göra däremellan vete fan. Antagligen ovan nämnda didaktikuppgift. Det innebär att jag blir tvungen att släpa en massa grejer över hela Skåne. Men jaja.

Clovis har gått och lagt sig på min väska som den söta kissen hon är. Jag är glad för Clov.. även om hon inte var så trevlig på sin egen födelsedagsfest 8)
Nu-->säng. håhå.

Stå på dig, annars gör någon annan det

Ojojij. Idag är jag lite sliten. Igår hade jag inflyttnings/födelsedagsfest. Det var trevligt och fullt av folk här i knutarna.
En intressant sak har uppenbarat sig för mig idag. Det finns folk som man måste truga och truga för att de ska visa sig på festen och sen kanske det ändå inte blir så. Hade det varit jag för ett år sedan så hade det ändå på nåt vänster blivit så att den här personen som tydligen inte tycker att jag är mödan värd kommer ut on top.. jag blir mer och mer irriterad på mig själv för att jag fjäskar så mycket för människor. Varför ska jag bry mig om folk som inte gör något gott för mig? I min hjärna är deras närvaro värd så pass mycket att det i sig är något gott mot mig. Men jag måste lära mig att jag är en människa värd precis lika mycket som alla andra och vissa vill inte ha med mig att göra och då är det ganska klart att jag inte får ut något av att fjäska och underkasta mig den här personen. Jag undrar var fan jag har lärt mig att bete mig såhär.. att alltid vara så jävla snäll, rar och förstående. Är det samhället som har lärt mig det eftersom jag är flicka eller är det nåt jag kommit på på egen hand. I vilket fall som helst är det helt värdelöst och ska upphöra nu. Hädanefter ska jag uppskatta varenda person som är i närheten av mig desto mer istället för att gnyla över de som inte är det. Och om någon inte har lust att omge sig med mig så ligger det i mitt intresse att göra processen kort för alla inblandade. Det är nämligen de som är nyckelorden i detta: Mitt intresse.

Gud i himmelen.. hur har jag kunnat vara som jag varit? Konstigt att folk trampat ganska duktigt på mig ibland, jag har ju inte för fem öre tänkt på att inget sällskap är bättre än dåligt sällskap.

Kommer jag att kunna upprätthålla den här nyfunna värdeökningen av mig själv? Antagligen inte längre än den tiden jag kan leva utan att få syn på min spegelbild. Men en boosttext kan aldrig vara fel. Nu borsta tand.

Duscha

Det här med duschar är fascinerande.. jag tror ju att alla har lärt sig att duscha precis som jag lärt mig. Men de senaste åren ute i stora världen har det visat sig att folk duschar mycket olika. Vissa har fått lära sig att de alltid måste sitta på huk i duschen, andra att vattnet ska vara på under hela duscningen.. jag har dålig tolerans och förstår inte. Nu tänker jag berätta hur jag duschar och så vill jag veta hur ni andra duschar:

Jag börjar med att låta vattnet stå på nån minut innan jag kliver in så att det ska vara varmt. Nuförtiden har jag ett badkar, men det spelar ingen roll, jag står upp ändå och duschar. Ifall duschmunstycket är löstagbart brukar jag använda det så. Jag börjar med att blöta ner mig, stänger sedan av vattnet och schamponerar in håret en stund. Sen slår jag på vattnet igen och sköljer ur schampot. Efter det balsamerar jag in håret (med vattnet avslaget) och efter det tvålar jag in kroppen. Jag lever nämligen efter myten att balsamet fungerar bättre ifall man låter det sitta i en stund. Det visade ju Okej 1987 att det var en myt, men det skiter jag i. Nåväl, när jag har tvålat och balsamerat så sköljer jag bort alltihopa och sen är jag färdig.

Hur gör folk egentligen? Jag förstår att det måste vara jättejobbigt att alltid ha vatten på sig, även när man tvålar in sig. Hur gör folk då? Man kan väl inte tvåla in sig samtidigt som man har vattenskvätt på sig? Då blir det ju inget av något? Eller? Måste man sitta i duschen? Är det bara jag som inte sitter i duschen när jag har badkar? Förklara för mig, jag är kanske missanpassad och det är därför jag inte har någon pojkvän. 8)

Rädda oss Sverker

Hm. Missförtså mig rätt - jag älskar Sverker. Jag tycker att Sverker är en av de bästa grejerna vi har med svensk television. Tillsammans med Magnus Härenstam och julaftonsprogrammen. Men nu senast var det ett väldigt hattande efter grässtrån.
Först Habbo. Habbo är ett företag som säljer möbler i ett spel för riktiga pengar. Man kan ringa ett betalnummer och erhålla saker och ting som gör att statusen blir högre i spelet. Nån unge hade lyckats lista ut hur man kunde ringa mer än spärrar tillät och ordnade en saftig telefonräkning på över 2000 spänn för mamma att betala. Mor berättar:
"Jag såg ju direkt när jag öppnade telefonräkningen att lilla [namn] blev nedstämd och ledsen"
Tacka fan för det.. han hade gjort nåt som han nog visste att han inte fick göra. Ungen hade använt telefonen för 2000 kr och det var tydligen Habbos fel. Hm. Vem har uppfostrat ungen? Hur kommer det sig att han har råd att använda telefonen fritt? Är det ingen som kollar sånt? När jag var 10 år så fick jag snällt be om lov varje gång jag skulle ringa med telefonen och när jag blev äldre och började tonåra mig fördes det bok över mitt telefonerande och jag fick betala det själv. Nu säger jag inte att det är helt rätt att det ska föras bok och att föräldrar ska vara så maniska som min far var, men nog ligger det på föräldrarna och inte på företaget som säljer tjänster att se till så att barn inte spenderar sina föräldrars pengar.
Modern fick tillbaka pengarna relativt snabbt, men var ändå inte nöjd, ty: "varje gång jag går förbi datorn och ser att [namn] sitter och spelar Habbo så blir jag orolig och får ont i magen". Eeh.. förbjud spelet i hemmet då? Förbjud ungen att använda telefonen till annat än absolut nödvändiga samtal (hur många är det när man är 10 år?). Har hon inte själv något att säga till om? Stackars utsatta kvinna.
En annan sak som togs upp var spotlights i köket som var brandfarliga. De var inte brandfaliga där de bara satt, utan det var farligt ifall man öppnade köksluckan och lät den vara öppen precis i det läge som gör att spoten kommer ovanför. Spoten hade till och med vid ett tillfälle förkolnat ovansida på en kökslucka. Väl så, kanske inte det bästa här i världen att leverera färdigdesignade kök på det sättet utan att bifoga trettio varningstexter ang. brandrisken ifall köksluckorna är öppna. Men mannen i frågas reaktion var ju rolig. Han kunde aldrig mer slappna av. De hade ju småbarn. Hur skulle de kunna leva normalt med den här saken hängandes över huvudet. Hade de inte tänkt på att familjer kunde ha småbarn? Gud, djävulen och hans moster, what is the world coming too?
Ja käre värld. Jag blev förvånad att han inte gnällde över att det faktiskt var ganska högt upp till köksskåpen - hur skulle ungen nå upp och ta sitt vattenglas? Och sen att stänga luckan? Shit och bacon. Tänk vad handeln säljer farliga och barnosäkra saker. Jag har hört talas om en pinne i stearin som faktiskt har en ÖPPEN LÅGA, mitt i rummet. Tänk om man har barn, tänk om man har katter eller hundar! Finns det ingen som tar ansvar? Hur kan man sälja sådana saker och samtidigt veta att om man välter dessa tingestar så kan de sätta eld på allt möjligt. Om man t.ex. sätter ett papper ovanför denna grej så blir det en mindre eldsvåda. Ska det vara såhär? Tycker ni att det är rimligt?

Människor. Flytta till en plexiglasbubbla klädd med skumgummi då ifall ni inte kan kontrollera er själva eller era barn. Nån jävla risk med att leva måste det ju finnas.

Bara för att jag skrev sådär nu så lovar jag att jag inte kommer att överleva hemfärden ens. Gud vad jag ska sova som en stock sen. Hejhopp.

Kukfittor

OJ. Om någon hade en kamera i mitt huvud just nu skulle den visa svart avgrund och kanske ett och annat mord. Jag vill verkligen inte gå upp nu och känner mig ilsk som ett bi. Min morgonilska är så kraftig att den fungerar retroaktivt. Jag kommer på nåt som någon sagt förut och blir skitirriterad över hur dumt det är. Idag kom jag på hur en kompis sa att hon avskydde duschar med löstagbara munstycken för det var så jobbigt när man skulle shamponera. Jag fattade inte alls, sen gick det upp för mig att hon måste lämna vattnet på även när hon shamponerar, och inte genom kranen utan genom munstycket. Jag tyckte att hon kanske borde stänga av vattnet då så blev det inte så stora problem, men nej, "då fryser hon". Haha.. hur kan man bli irriterad på en sån grej? Jag vet inte.. men jag blev det iaf. Nu måste jag skynda mig. Hejdå.

Etc.

Tjohooo. Halv sex får jag gå upp och ska åka upp till Ängelholm för att se hur svenska lärs ut till människor med andra språk som förstaspråk. Finns inte det på närmare håll? Jooo.. fan.. Malmö kanske? Hahahahaha.. men det skiter Malmö högskola i för de som tillsätter praktikplatserna är cepen som njuter av att sätta elever på konstiga ställen på andra sidan jordklotet så de måste gå upp en timme innan de gick och la sig bara för att hinna dit. Sug kuk jävla Malmö högskola.. har jag nämnt att jag tycker att det är ett jävla tramsställe där allt som görs är fånerier? Jag tror det va?

Mitt morgonhumör är som en bukett rosa rosor.

mediernas jävla påverkan

Jag ger upp det här försöket att plugga.. haha, fy fan. Jag har lagt ner all den här skiten nu. Ska det verkligen vara så, en och en halv termin kvar och jag har slut på bränsle? Jag har haft en skitenkel grej att lösa idag för att komma igång med allt som jag har försummat under OS och flytten. Men nej.. jag får den inte gjord. Vad är skolans uppgift när det gäller mediernas påverkan på ungdomar? Men det är ju så självklart ordbajsande att det är fånigt att skriva. Kursplanen i historia säger en massa om att man ska stimulera och skapa kritiskt tänkande hos eleven när det gäller varifrån stoff kommer och yada yada. Detta är något att applicera på synen på olika medier och de budskap som de skickar ut. Man bör som lärare vara medveten om hur medier påverkar unga. UUiiiiiiiiiiääääh, det är som att öppna en ventil. Jag står inte ut i det här bajspratandet. Det kommer från mig dessutom.. fy fan.

Det är nåt fel på mina knän.. jag tror att det kan ha med dansmattan att göra. Jag studsar omkring på ett stenhårt golv och är uppe i nästan 100 000 steg nu. Inte konstigt ifall jag får ont i knäna. Nu är det inte så att jag har lite ont i knäna utan det är något helt annat. Under största delen av dygnet känns det inget annat än en dov väldigt lätt känsla på insidan av knäskålarna som inte stör mer än att man känner att det är lite osäkert huruvida knäna ska sitta i sitt rätta läge i all framtid. Dock, då och då känns det som om någon hugger in en kniv i knät och vrider om och samtidigt poppar knäskålen ur sitt läge. När detta händer kan jag inte gör annat än att andas in hårt och låta som om jag fått värkar eller nåt. Detta varar i ca tre sekunder och sen är det bra igen. Då står man kvar en stund och tänker att nästa gång ska jag fan ringa sjukvårdsupplysningen och fråga om det ska vara såhär, men efter ytterligare tio sekunder glömmer man bort att det gjorde kukont och fortsätter till nästa hugg. Jag har fört bok om dessa hugg idag och upptäckt följande:
Båda knäna känns dova och konstiga mellan huggen. Dock har det högra betydligt kraftigare och mer frekventa hugg än det vänstra. Det vänstra hugger ca 2ggr/timme och det högra, med högre intensitet, ca 4 ggr/timme. Dessa hugg hänger inte samman med någon speciell rörelse eller belastning. De hugger aldrig när jag är helt still men det kan handla om saker som inte alls är speciellt påfrestande för knän som utlöser det hela. Igår fick jag ett hugg som gjorde att det började susa i öronen som det gör när man håller på att svimma. Det gjorde sjukligt ont och jag skrek rätt ut. Då tänkte jag att jag minsann skulle ringa sjukvårdsupplysningen eller en läkare. Men samtidigt törs jag inte.. jag tänker att läkaren ändå bara säger att det är mitt eget fel, att jag inte tränat ordentligt och att jag går fel eller nåt sånt. Finns det någon som är sjukvårdsutbildad som läser detta som vet vad det kan vara för skit? Det gör väldigt ont, och det säger jag inte bara för att jag är jag och har en låg smärttröskel, jag tror att vem som helst skulle ogilla de här huggen.

Ah well. Imorgon ska jag upp tidigt som självaste fanskapet så det kanske är bäst att jag borstar min tand och lägger mig i min säng. Det lär ju inte gå så himla bra dock eftersom jag har legat och sovit en knapp timme på dagen idag. Jag frös så förbannat och hittade en solstråle i sängen som jag tänkte att jag skulle lägga mig i och lapa lite. Då somnade jag fint och vaknade upptinad en timme senare. Gött, men det förstör min dygnsrytm. Bra då att jag köpt en bok om Marie Antoinette.. mycket roligare än studier. Tjo.

Tokig dag

Galen dag. Den började med att jag pallrade mig upp klockan 06, trött som en jävla cepe efter att ha kommit i säng först 02 på natten. Jag provade ut några kläder och valde det som gjorde minst ont i ögonen, åt min fil, borstade min tand och kammade mitt hår. När jag kom mig iväg insåg jag att jag såg ut som en vandrande bortamatch sådär klockan 07 en söndagmorgon uppklädd till tänderna, men inget att göra. Jag tog bussen och åkte till tåget.
Väl på tåget fann jag Helena sittandes mittemot en dam som hon verkade vara bekant med. Damen hälsade mig välkommen till deras lilla samkväm och det visade sig ganska snabbt att hon var lite lustig i huvudet. Hon berättade mycket om sig själv och var både lärare och psykolog tror jag. Dessutom hade hon ett snyggt sjukhusband runt ena handleden. Bredvid oss sitter dessutom en trött israelit som verkar försöka sova bort oväsendet. Han började att prata lte mer med oss när damen presenterade mig för honom och så blev hon lite sur för att det var för mycket engelska som hon inte riktigt kunde hänga med på. Efter ett tag sa hon: "när ni pratat färdigt ska jag säga en sak - på svenska." När hon väntat ett slag säger hon "Nu ska jag säga en sak. Du är söt (jag) och du är vacker (Helena) fast du skulle nog kunna tappa några kilo då och då (jag). Själv väger jag 70 kg. Jag har som mest vägt 90, jag ska väga 50." Efter en skriftlig inbjudan till hennes hem ("blå dörr") till födelsedagen den 19e mars då hon ska ha öppet hus lämnar vi henne och israeliten i Hässleholm och går vidare mot nya äventyr. Väl där inser vi att det är en timme till bussen som ska ta oss till urskogen går och vi går inåt stan och hittar ett morgonöppet bageri. Där ockuperar vi ett helt bord med vår enda kaffe och låter tiden gå. När klockan väl slår avgång hittar vi vår buss och sätter oss på denna som tar oss till Västra Torups kyrka.
Där möter vi Jonas och lilla Alma (hon som skulle döpas)
:
Almabäbi
och tågar sedan i något samlat trupp till kyrkan där det psalmas och has det allmänt kristet. När dopet är avklarat är det meningen att jag ska sjunga "Handens fem fingrar" och jag intar min position och börjar sjunga. Efter första versen (av två, plus en brygga) säger prästen "Ååh, tack Helena" och jag kan inte göra annat än att gå ner och sätta mig igen.
Nåväl. Efter detta nalkades fika och miljoner uppskattande kommentarer från människor som tyckte att jag sjöng fint. Det är roligt att höra.. folk är så snälla 8) Utom fittkärringen på tåget då förstås.. 8)
Från kakorna och tårtorna fick vi skjuts in till Hbg varifrån vi efter en timmes väntan tog tåget till våra respektive hem. Väl här har jag inte gjort annat än att ligga framför teven och en kort sejour i badet. Det senare var ganska skoj för Clovis ramlade ner i badkaret med halva kroppen. Hahahahaha.. det var inte alls kul tyckte hon och satt och slickade de blöta benen i en timme innan hon mjaoade att nu var hon ok igen. Knaskatt.

Imorgon är det praktik, snart sömn och isbit (jag har bränt tungan riktigt duktigt). Hejhopp.

Dop dop dop

Jag önskar att man kunde diktera sina skriverier så man kunde äta frukost så länge. Men nej nej, det ska användas fingrar.

Jag är uppe en halvtimme innan jag gick och la mig eftersom jag ska till Västra Torup på dop idag. Lilla bäbi-Alma ska döpas och jag ska hälsa henne med kyrksång. Jag hoppas sannerligen att jag inte sjunger silverfisk istället för silverskatt, jag känner att det mycket väl skulle kunna ske för jag är trött som herr get. Finns det någon som i äkta Så-ska-det-låta-manér kan lista ut vilken sång jag ska sjunga utifrån ordet silverskatt? Nu ska jag borsta en tand. hejhopp.

Jobb jobb jobb

Det är sol och väldigt fullt av potential utanför. Synd bara att det är så jävla mycket snö överallt. Jävla snö. Nu bor jag här, jag har inte prenumererat på snö i mars. Jag tänkte mig att den på sin höjd kunde ligga litegrann i januari och kanske en skvätt i februari. Men det ska fan inte vara 1 dm fluffsnö i mars. Den ligger och hånar oss alla som om den aldrig kommer att försvinna. Fan ta dig snöjävel, dööö, DÖ!

Gårdagens meny:
Förrätt: Avokadosoppa toppad med laxpesto
Huvudrätt: Kycklingfilé med ost- och olivris samt tomatsallad (vegetariskt cornbiffar ist för kyckling)
Efterrätt: Hemmagjord citronsorbet med björnbärssås gjord på sockerlag.

Jävlar vad gott det var 8) Jag har ätit mig fördärvad.
Vid halv tolv fick jag nog av städandet och släpptes iväg hem. Ljuvligt, ljuvligt att inte ha miljarder mil hem. Trevligt. I dörren till Indigo (nattklubben) mötte jag en Jenny som inte orkade gå in för det var sånt himla oväsen 8) Så jag tog med henne hem och hon visade sig vara mästarinna på både dansmatta och hantera lillclov. Det är inte dåligt något av det.. 8)

Nu har jag sovit som en döing och ska snart sätta på mig kläderna igen för att åka iväg till ett annat jobb, nämligen det på Skattkammarön. Jag känner mig extremt icke-upplagd men det skulle ju kunna vara värre.. det skulle kunna vara miljarder timmar och mcdonalds. Nu är det bara fem timmar med cool-Neal och cool-Pernilla som chefspersoner och de är snälla och humana. 8) Sen ska jag till Malmoe och kolla melodifestival med Hå. Jag undrar så när jag ska plugga.. för nästa vecka börjar praktiken ordentligt. Haha.. jaja, jag får väl dricka fler espresso.

Himlaplättar.. jag får väl ge mig av till arbetet nu då. Den som vill kan låna ut pengar mig pengar på mitt nordeakonto. 8)
Kontonumret är 3435 21 18117

Beebee

Hej hopp. Ojijoj vad jag har saker idag som jag inte gärna vill göra men som jag har åtagit mig pga av att jag inte riktigt vet var min gräns går och därför måste fullfölja. Mentorsbarnen har möte, med mig, ensam. De skulle kunna få fika, ifall det inte var så att jag inte hade en spänn på kontot eftersom jag i min oerhörda vishet satte in autoöverföring till mitt sparkonto på miljoner kronor. Jag har inte miljoner kronor och hade kunnat använda dem när jag var på affären igår.. men nej nej. Uttag medgavs helt enkelt ej och jag fick gå hem och klaga över min dumhet. Den andra saken som jag ska göra är att jobba ideellt för nationen. Varför i helvete då? Är jag dum i huvudet? Ååååh. I slutet på den här månaden kommer jag att få lön från mentorsskapet, retroaktivt bostadsbidrag, retroaktivt merkostnadslån, lön från skolan, csn-pengar. Så oiiii. Det gör mig dock inte gladare just nu för den 10e mars måste jag betala 3000 till kreditkassan här i Lund eftersom jag blev tvungen att ta ett cepelån efter olyckan. Jag behöver 1750 kr för att kunna klara av detta. Min elräkning är nämligen cepehög. Varför? Undrade jag försynt i telefonen. Jo, det var för att det var en sluträkning och den brukar man få tillbaka ca. 30% av, men tills vidare måste jag ligga ute med pengarna. Jahaaaaa. Sitt du gärna på mina pengar gubbfan, så kan du köpa horor och armanistrumpor medans jag måste leva på fil och - så länge de räcker - flingor.
Åååååh.. jag hatar att be om lån och skit, men nu måste det ske igen. Jag vill hemskt gärna slippa gå till kreditstället och säga att jag inte kan betala förrän i slutet på månaden för jag fick inte ut några pengar för sveda och värk trots att jag borde fått det eftersom jag blivit helt cepesjälvömkande pga ansiktets utseende och köpt godis varje dag för att trösta mig. Gaaah.

Nån som har 1750 kr att låna mig till den 24e mars? Eller kanske bara 50? Eller 10? Eller 5? Gnyl.

Nu måste jag börja min dag. Adieu.

Här är jag.

Sweet little bumblebee, I know what you wan't from meeee.. tjooooo. Jag har hittat en skitbra låt på min dansmatta. Jag har dansat så mycket att jag har fått träningsvärk arslet. Skönt men sjukt.. tur att jag bor på nedersta våningen, annars hade jag väl blivit vräkt en gång till (första gången har jag tänkt mig skulle vara när vi vann Os-guld i hockey). Det är lite synd att jag inte kan dansa dansmatta 24/7 för då skulle jag vara tvungen att duscha och tvätta håret hela dagarna, och det har jag inte råd med och inte heller håret klarar av slikt. Fast det kanske kan vara ett sätt att klippa av sig skiten. Nåväl.. jag kan ju iofs gå in för att försöka få det så långt som jag aldrig förut har haft det. Jag tror att det börjar närma sig nu faktiskt för jag kan täcka brösten med håret och det har varit mitt tidigare rekord. Det kanske inte låter så långt för er med fina och fasta bröst, men till mitt försvar kan jag säga att jag har storlek miljarder på BH och de är inte fina och fasta. Nå, nog om mina bröst.

Jag har äntligen fått mitt kära internet igen. Ååååh. Vilken pärs det har varit. Jag har omregistrerats och avregistrerats och påregistrerats och dubbelregistrerats och tjoho tjohej. Sen visade det sig att det var det jävla uttaget i vardagsrummet som var aktiverat och inte detta.. hahaha. Ain't I a sopa, det hade jag kanske kunnat testa 8) Nåväl. Till mitt försvar måste jag säga att jag inte hade sett uttaget i vardagsrummet och i skrivande stund är det dolt bakom min finfina soffasänggrej. Skitsamma. Allt är ordnat nu och det är flaming nr 23 som är aktiverat och inget annat. Så här sitter jag nu och inviger allt möjligt skog här i min nya fina, skitstora och excellenta lägenhet.

Inatt drömde jag att jag fick en unge. Denna unge döpte jag till Urban av någon anledning. Jag tyckte att det var ett lite lustigt namn, och sött på sitt roliga lilla sätt. En månad senare fick jag en unge till och jag brydde min inpregnerade hjärna väldigt mycket med funderingar angående om det verkligen var möjligt att vara gravid med två ungar och två olika graviditeter överlappandes. Jag kom fram till att man kanske hade hört om syskon som det knappt skilde någonting i ålder på. Dock kanske inte bara en månad.. Hur som helst funderade jag lite mer ihärdigt på vad den andra ungen skulle heta och kom på att det stod mellan Lovisa och Josephine. Det fick bli det senare och då kom jag på att Urban kanske inte var så bra så jag döpte om honom till Oscar. Så nu hade jag två småsaker och det kändes faktiskt inte så himla panikartat eller konstigt. Det enda som kändes lite panikartat var att jag borde berätta för barnafadern att han var far till två st. barn. Eller jag kanske kunde skita i det? Eller så skulle han bli väldigt glad och världens bästa far, han var ju trots allt rätt snäll och rar. Hm. Jag vaknade iaf innan detta problem löstes och Oscar och Josephine var upplösta. För övrigt vill jag säga att Oscar och Josephine är jättefina namn, liksom Lovisa och Sophia. Det är drottningnamn alltihopa men det skiter jag i, för jag tycker att drottningar ganska ofta har haft fina namn. Utom möjligen Desideria (Desirée ursprungligen - mycket finare). Sen är jag kanske inte allt för förtjust i vissa andra namn heller, men jag kanske inte ska hålla på och göra mig viktig över folks namn här, som om jag har ett så jävla fint namn. Världens mest intetsägande och vanliga namn.

Idag borde jag utföra studier innan jag ska åka till introduktion av jobbet. Men det kommer nog inte att ske ty internetgrejandet har tagit hela jävla morgonen. Om jag har någon energi ikväll så kanske jag kan utföra lite då. Jag ligger så sjukt mycket efter.. men det gör ingenting för jag har avskaffat magsår i mitt universum. Man kanske skulle ta och äta lite A-fil. Hm. Ja.

Lägenheten ska man få se när jag har tid att fota omkring och lägga upp. Den är så fin. Hejhopp.

resandets uttråkade fot

Nu är jag i Helsingborg. Varför kan man fråga sig - och det gör jag också. Jag hade otroligt liten lust att åka ut till praktiken idag, speciellt med tanke på att det handlade om en halvtimme. Men nå, jag var tvungen att hälsa på min nya handledare och det fick jag också göra.

Nu är jag påväg hem och hoppas att ingen av de påstigna här i Hbg ska få för sig att sätta sig bredvid mig. Det är inte det att jag är osocial,det är bara det att jag absolut vill ha utrymme att kunna sitta på snedden och ha mina grejer på sitsen bredvid. Låt mig bara vara jävla människor, jag är trött. Jag fick nämligen gå upp skittidigt imorse bara för att det fanns anmärkningar på min städning. Fuck you hade jag god lust att säga ang det, ty lägenheten som jag flyttade in i såg ut som ett ostädat hönshus. Hur som helst åkte jag upp till lägenheten till 8 imorse och skulle hämta ut nyckeln så jag kunde städa mer. För att kunna hämta ut på ovan syftade nyckel var man tvungen att ha leg. Jag har vanligtvis alltid med mig mitt leg, utom när jag inte har det. Som imorse. Kvinnan bakom disken blev missnöjd och frågade nån karl ifall han kunde intyga att jag var jag. 'javisst' svarade han och nickade. 'eh.. Shysst' sa jag och fick min kära nyckel. Till min hjälp hade jag ett styck ex på dryga 1.90 så att det skulle vara möjligt att torka ovanpå garderoberna. Fint och snällt. Som tack fick han sedan mat i min nya lya och sen blev jag tvungen, under mycken klagan, att sätta mig på tåget till Ängelholm. Nu är det alltså hemfärd. Ljuvligt. Jag ska dansa dansmatta.

hits