Jobb

Jag tror att jag måste sätta mig på att vara antingen nolltidsanställd eller säga upp mig. Varenda tid jag har fått nu krockar fast jag har sagt till på flera olika sätt när jag kan jobba. Dessutom innebär skolan och det runtomkring mer arbete nu än vad den gjorde förut. Ovanpå detta måste läggas den förskräckligt dåliga stämning som har blivit med den nya chefen som är en väldigt odiplomatisk, oflexibel och framför allt omogen varelse. Personalfesten var finfin, verkligen, men det kom mycket ickeuppmuntrande snack. Nej, jag måste nog helt enkelt ta och säga upp mig eller bli nolltidsanställd, jag kommer ändå inte ha tid att jobba fram till jul. Hm.

Jag känner mig väldigt rastlös. Den här extra timmen känns väldigt mycket. Klockan skulle nu egentligen ha varit tio över nio, men det är den ju inte.

Skit.. jag kan inte skriva, jag kan inte tänka.

Kikki Danielsson och martyrcepe

Nu är jag hemma efter Hå:s inflyttningsfest. Det var hårda bud efter personalfesten igår, men efter lite ansträngning, vilja och annat skit lyckades jag ändå festa loss även ikväll. För att nyktra till litegrann promenerade jag hem från Bankgatan i Lund. Denna bit är inte att förakta och jag tänkte mig att jag skulle nyktra till riktigt jävla ordentligt på vägen. Det gjorde jag nog inte. Eller litegrann iaf men inte tillräckligt känns det som. Dock finns det utrymme för att nyktra till jävligt mycket.

Ikväll fick jag ett meddelande på mobilen som började "Tycker du fortfarande synd om dig själv bara för att du blev påkörd?" Väldans mysigt, för att inte tala om förtjänt. Nog för att jag kanske inte är den som gnäller allra minst här i världen men jag har haft väldigt ont många dagar som jag kunnat gnälla om det länge och väl. Ikväll fick jag en smäll i ansiktet och det föll sig tydligen inte väl med vissa som verkade tycka att jag var sjåpig. Himla snällt.
Sen när jag gick hem var det någon som ropade "Kikki! Kikki Danielsson!" efter mig. Jag tänker att man nog inte kan förolämpa mig mer ifall man så skulle anstränga sig till det yttersta. Jag undrar varför jag blev kallad för Kikki Danielsson. Är det pga mitt hår, min kropp, min längd, mina kläder eller att jag var alkoholpåverkad? I vilket fall som helst är det inte en förebild som jag vill efterlikna så ropet var inte speciellt välkommet. Men så var det ju en pojk som sa detta (liksom som sa det med att jag tyckte synd om mig själv bara för att jag blivit påkörd). Det återstår för mig att upptäcka en pojke som faktiskt är genuint snäll mot mig utan sidomotiv. Jag börjar misstänka att dessa inte existerar.

Vad är en bal på slottet?

Det är skola idag igen. Jag har haft en lektion med en megajättestor NV-klass. Det var läskigt. Jag gick för fort fram men jag hade bra kontakt med eleverna tyckte min handledare. Idag blev jag faktiskt förvånad över hur mycket jag faktiskt kan. Det är nog inte så ändå att jag är helt borta, för jag kunde förklara en massa saker som det frågades om. Det känns bra 8)

Jag sitter nu i lärarrummet och väntar på att tiden för lektion nummer två ska infalla. Den blev framflyttad till klockan 13 istället för 14.25, underbart 8)

Nu kom det in en tjej i lärardatorrummet och sa "Helena, hej" och syftde på tjejen som satt bredvid mig. Jag blir alldeles konfunderad. Egentligen får jag nog inte sitta här och skriva detta men det skiter jag i för vad ska jag annars göra? Ätit har jag redan gjort och sitta och konversera är nog inte så aktuellt.

Nu hängde sig datorn bredvid, ojijoj.

Jag öppnade en lektionsplanering, så nu ser det ut som om jag arbetar 8)

Det känns litegrann som om man förbereder en show inför varje lektion man ska ha. Man får inte vara för tråkig och inte för irrelevant. Speciellt den här klassen som jag har nu behöver väldigt mycket strykamedhårs. Men vi ska göra en del lek-liknande övningar och inga sitta-och-vara-tråkig-övningar.

Jag funderar över ifall jag ska vara med i kören på övningarna till höstblotkonserten. Jag känner mig väldigt stressad just nu och har lite problem med att tänka ut vad man skulle kunna ha på sig på en balkonsert. Man ska ju vara uppklädd, men inte för uppklädd. Jag har en balklänning som skulle passa i Blå salen men jag tror inte att jag kan stå och hålla konsert i den. Fast samtidigt är det ju prat om att gå på eftersläppet och det skulle jag antagligen få göra gratis ifall jag sjöng på  middagen. Fast vill man egentligen gå på eftersläppet? Är inte snitsen med en bal att man är med hela tiden och har en kavaljer och allt? Det finns en person som har LOVAT att ta med mig på bal men som gång på gång bryter det löftet. Det är så man blir alldeles ledsen och förstörd. FÖRSTÖRD!

Idag har jag haft med mig fyra torra brödbitar som jag nu förtärt. Det får bli min frukost, lunch och middag. Imorgon kommer pengar och då ska jag göra mycket. Hämta ut cykel, köpa gerdakort, och annat bra. Betala räkningar. 8)

Hejsvej.

Bena i bena

Jag behöver fysisk kontakt.. jag står snart inte ut längre. Men oo vad jag är duktig.. det kan nog vara så att det inte finns någon som är så duktig som mig. Frågan är bara vad felet med mig är. Det är nämligen ett fel med mig. Jag står inte ut med att inte ha något att gnälla över. Det finns ingen som har varit exceptionellt elakt mot mig lately för jag har inte tillåtit det. Det var enklare än jag trodde att hålla på min egna integritet på bekostnad av andras önskningar men det var svårare än jag trodde att leva utan att få det bekräftat att jag är dumihuvet eller hur man nu ska uttrycka det. Jag börjar inse nu att det nog är så att jag medvetet sökt mig till sådana situationer där jag får bekräftelse på min konstiga självbild för att jag inte ska behöva omvärdera den på riktigt.
Nu har det dock gått en månad när jag inte fått någon psykisk elakhet mot mig utan bara ett överflöd av psykisk snällhet. Då slår jag bakut. Jag vet inte varför.. det måste vara nåt fel på människorna som är så snälla mot mig. Hur ska jag kunna leva upp till sådan snällhet? Då har jag ju ingen ursäkt att vara svinig när andan faller på.. ojijoj.

Fast jag brukar oftast vara rätt vänligt sinnad. Jag är dumsnäll skulle jag nog vilja tro. Om någon visar mig uppmärksamhet så har jag alltid fått lära mig att jag ska vara jävligt glad för det. Nu i fredags fick jag en läskig italienare på mig som inte tog ett nej utan istället bestämde sig för att slicka mig på halsen. Jag är så naiv och dum.. istället för att putta bort honom och dänga skiten ur honom som jag borde ha gjort lyckades jag bara krångla mig undan och gick in på damtoan och gömde mig där. Varför kan jag inte lära mig att bitchslappa? Eller jag tror att jag kan i teorin, men jag har så himla svårt för att vara elak mot folk, även om de slickar mig på halsen. Iuuuuuuuu.

Aja.. jag ska försöka bena i någonting sen. Eller jag ska dansa dansmatta i hundra år. Det är så bra med dansmattan för man blir så himla svettig och dessutom måste man använda hjärnan till dansandet på mattan hela tiden annars blir det dåliga poäng. Alltså kan man inte tänka bort sig i destruktiva tankar utan man måste vara koncentrerad hela tiden på var pilarna är.. 8)

Nanni, the sweetness in my life, har varit och hälsat på nu i helgen. Hon är så bra, glad, positiv och himla snäll. Vi har haft det så mysigt så. The Ring 2 fick pryda vår lördagkväll tillsammans med ett par ton godis och ostbågar. Innan dess åt jag enchiladas och pannkakor igår. Det är storslaget vilken hälsomänniska jag är. Jag tror att jag har gått upp sisådär 45kg sen i fredags 8/
Imorse kollade vi på Shrek 2 som är så jäkla bra, speciellt Puss. (han stavar så, jag har kollat upp)

Nej, nu blir det dansmatta. Om någon ringer och jag inte svarar beror det på att jag är mitt i en låt. Farväl.

roligt

roligt

roligt i hbg 8)


Dagen

Av någon anledning känner jag väldigt starkt just nu att jag bara vill vara hemma och leka. Jag sitter nämligen på skolan nu och väntar på att observationslektion no 2 ska börja. Jag vet inte ens om jag får lov att vara med på den, men det visar sig väl.

Morgonen har varit hård som själva fan. Först var jag tvungen att gå upp klockan halv 4 för jag drömde att jag höll på att kissa på mig. Det gjorde jag inte men sen kunde jag inte somna om förrän kvart över fyra. Enorm sovstress eftersom jag skulle upp klockan fem.
Mobilen pep klockan fem och jag plågades o det grövsta av tanken på att gå upp. Till slut pallrade jag mig upp och insåg att jag hade gjort en anings tight marginal tills det bussen skulle gå. Så jag snabbade mig som fan. Fick för mig att jag skulle sätta på mig ett par nytvättade jeans och höll på att somna när jag la mig på sängen för att kunna dra upp gylfen 8)
Så fort jag la mig kom Clovis och la sig med en tass på mig, jag tror inte att hon ville vara vaken heller.
Klockan 05.59 gick bussfanskapet till stationen. En gubbe satt och stirrade på mig länge och väl och sa sen nåt om att jag hade stora ögon. Jag fick ur mig "klockan är 05.59" med nån slags sludderröst. Detta ledde till att gubben inte sa nåt mer men han fortsatte att stirra på mig. Jag ville mörda honom på det elakaste sättet jag kunde komma på, men det enda som cirkulerade i min hjärna var vad klockan var.

Jag kom med tåget med god marginal eftersom det var försenat med tio minuter. Jag svor en smula för mig själv eftersom jag hade en kvart på mig att hinna med det anslutande tåget i Hbg. Det verkade dock hoppfullt att tåget skulle köra in några minuter, och mycket riktigt så stod tåget till Ängelholm kvar vid perrongen när mitt tåg rullade in. Problemet var bara att det inte gick att öppna dörrarna. Det tog fem minuter för någon att komma på hur man skulle göra för att aktivera dörröppningsknappen och då hade jag hunnit se mitt tåg fara sin kos.
När dörrarna äntligen öppnades var jag skitstressad och ploppade ut tillsammans med en annan tjej, sen stängdes dörrarna igen med ett väsande och resten av folket var kvar inne i tåget. Knasigt.
Jag fick vänta på nästa tåg i en halvtimme och har sedan stressat som fan för att hinna med den första lektionen. Egentligen hade jag kunnat skita i den, men jag går inte upp klockan 5 för att sitta och dega.

Om 75 minuter börjar nästa lektion, sen tror jag att jag ska åka hem och sova jävligt mycket.
Adieu.


Gulligull

Här kan man se världens sötaste lilla nying. Den är sprillans ny och alldeles perfekt. Alma. 8)

Till världen är kommen...

Gudarna. Idag är födelsedagen för världens bästaste bäbis, nämligen lilla Alma Nemeth som föddes idag mitt på dagen. Ååååååh, som jag har väntat på henne.. jag är så himla himla glad för Jonas och Annas skull, det kommer att bli världens lyckligaste familj. Jag sitter på nålar nu och väntar på att bild på den vackra familjen ska dyka upp på Helsingborgs lasaretts webbisar. Iiiiiiii.

SÖTNOSARNA!

Nu måste jag stilla mig lite. Hejsvej.

Dumt

Jag känner mig väldigt illa till mods.. det känns som om det är något som har hänt eller nåt jag har glömt eller så. Jag kanske har varit elak mot någon? Det känns lite som om.. näe. Jag vet inte. Jag har gjort någon något elakt.

Att ta kritik

Det är nästan så man blir lite irriterad. Detta mail kom från en av gruppmedlemmarna på den här jävla lärarutbildningen jag går. Jag och Jonte har tagit på oss att skriva om gruppsykologin och sammanställa alla andras åsikter. Nu verkar dock förtroendet för oss svikta.. 8)

Hej allihop!


Nu vill jag vara ärlig med er. Jag börjar bli lite nervös inför nästa inlämningsuppgift. Hur ska vi lyckas skriva ihop något? Eller är det bara jag som är gammal och lite nipprig? Jag bara tycker om att ha struktur på saker och ting. Om ni vet om att ni inte hinner skriva ihop något kan ni väl säga till. Jag gör det igen om så behövs, för jag vill verkligen lyckas med kursen. Jag tror nog att ni andra också vill lyckas, men jag har inte råd att misslyckas med tre barn hemma. Om ni tycker att det skulle vara lättare att träffas kan ni ju säga till. Samma sak så tror jag nog att inlämningen också kan ske senare än fredag (senast söndag). Är det förresten bara jag som är lite nervös över detta eller känner ni andra också likadant? Jag känner mig lite frustrerad att vi inte träffas så ofta på denna distanskursen, för då hade det varit lite lättare att prata och lära känna er andra. Nu känns det som om man pratar lite i luften även om folk svarar. Förstår ni mig?


Hoppas att alla har det bra och svara gärna på e-mailen så jag vet hur vi lägger upp allting och vad ni själva tycker. Kritik går också bra. Jag tar inte åt mig, då jag vet att jag lär mig något istället.


Hehe.. är det nåt jag och Jonte har koll på så är det att i effektivaste möjligaste mån flumma ihop saker som blir hållbara tillsammans. Vi hade inte läst lärartjohejset om vi inte haft flera år studier var bakom oss. Men jaja. Det är säkert inte riktat endast mot oss.

Jag ska sätta igång med mitt läsande och mitt skrivande idag igen. Ujijuj. Jag drömde inatt att jag hittade massa pengar i min väska samt att jag gifte mig. Det var otrevligt för ingen brydde sig om mig. Min make hade värsta festen på sitt eget håll när väl vigseln var färdig och jag satt bara hemma och väntade på att han skulle ringa som han brukar.
Hm!

Nej, nu ska jag lägga på ett kol så inte folk i gruppen imploderar. Hejsvej.

Massaågörahejhej

Nyvaken och skitstressad. Idag borde jag hinna med att göra en massa bra saker. Jag måste försöka få iväg min cykel till en verkstad, jag måste ringa till tandläkaren och säga att jag inte kan få min tand kollad eftersom jag inte har en spänn har det visat sig och jag måste läsa hela psykologiboken och bli färdig med det idag. Dessutom hade jag en svag lust att städa när jag vaknade (dvs nyss). Sådana luster borde man ta tillvara på.. men nu verkar det svårt.

NyvaktNyvaken ja. Frågor om volymshampoo kan skickas till min mail eller icq 8)

Dessutom måste jag lämna igen en hel del böcker som alla har krav på sig samt planera in en körövning ikväll. Ovanpå allt detta har jag grym träningsvärk i ben och röv. Vilket iofs är ganska trevligt men ändå, när jag ändå håller på och gnäller nu kan jag lika gärna slänga in det också 8)

Imorgon är det spelkväll ja.. excellent 8) Jag hoppas att det blir av. Jag älskar mitt Skånekort.. jag kan leka hur mycket som helst överallt 8) I alla skånska städer.. det är fantastiskt. Imorgon blir det Ystad eller nåt 8)

Nej.. på torsdag ska jag dock åka till Jonte och skriva ihop psykologigrejset. Om det inte vankas mininemeth. Det är extremt mycket dags nu och det är så spännande så jag kan dö. Den 19e är det beräknat men nu är det den 10e och det kan ju faktiskt ske innan.. åååååh. Mininemeth och jag kommer att bli bästisar, det har jag bestämt. Pluttplutt! 8)

Jag insåg igår att jag också vill ha en bäbi. Jag kan tänka mig att bli en ensam morsa här i lägenheten bara för att jag vill testa hur det är att vara gravid. Det vore kul. Substitutet är ju att syster sätter lite fart och börjar baka, men samtidigt som hon gnäller skitmycket över att det inte är nån bäbi i magen så säger hon att det inte är dags heller. Då får man inte gnälla heller 8) När hon blir gravid ska jag antingen flytta till Varberg i 10 månader eller skaffa nåt slags klippkort hos SJ. Så jävla kuligt 8)

Eh ja.. jag kanske ska sätta igång med allt skit jag har planerat idag. Det är jobbigt att existera utan pengar. Jag måste bena i det här. Adieu.

Påkörd

Efter

Lookie at me now 8)

Modebitchen/bitchmode

Jag är en sådan stuckup bitch.. är det därför jag inte kan bli lycklig? Jag vet många som är mer stuckup än mig men de accepteras till höger och vänster. Kan det verkligen vara så att jag är dålig på nåt sätt som jag inte har luskat ut ännu? Är det så att jag är så osäker att jag tittar nedlåtande på vissa val som folk gör? Varför gör jag det egentligen? Mina val är ju helt fktup kanske. Vem fan vet?

Nåja.. jag ryser i hela kroppen när jag ser folk som dyrkar den där nallen vars efternamn låter som något man säger efter 30 min nonstop på en trappmaskin. Jag hatar den där björnen. Han och hans kompisar är alldeles överexponerade och borde genast begravas. En sådan nyckelring, matta, hårsnodd, penna, pennskrin, block whatever.. iiiiiä. Jag kräks. Det är helt enkelt något jag måste jobba med.
Ungefär detsamma men inte i samma äcklade utsträckning gäller Snobben. Jag avskyr gullighetsgrejer på gläder och liknande. När jag ändå är inne på ämnet kläder.. Jag tycker att de flesta kläder som folk har oftast ser skitfina ut, på dem. Därmed inte sagt att jag skulle kunna ha dessa kläder på mig. Jag har nån slags böjelse efter märkeskläder, blingbling och pälsverk och det är dåligt men sant. Jag blir helt lycklig när mitt lilla modemagasin dimper ner i brevlådan varje månad och jag läser det med andakt många gånger om. Hm.. nu är jag väldigt feg och pk. Det finns kläder som jag nästan alltid tycker är fula och here it comes:
Techno-trance. Iiiiu. Jag är helt skadad efter en historia med en viss engelskman.
Goth. Det ska till en väldigt speciell person för att kunna bära upp sådana kläder.
Megahor. Detsamma gäller detta - det finns de som kan bära upp megahorkläder, men 8 av 10 är inte snygga nog. Julia Roberts klarade det..
Turkaffärkläder. Så politiskt inkorrekt man kan vara. Lurviga tröjor i syntet som slutar strax ovanför naveln och glittriga utsvängda byxor med tillhörande platåskor eller buffalos. Iiiiu. (Eller konstnärligt utformade jeans med allt möjligt skit påklistrat)
Mocca-/skinn-/pleaderbyxor. Ojoji.

Så till det som jag faktiskt tycker är snyggt ifall jag nu ska vara helt utömmande.
Välsittande jeans. Har man bara det så behövs inget annat. Det gäller både killar och tjejer. Tyvärr är det ju så att det oftast är de dyra märkesjeansen som är de välsittande. Eller så inbillar jag mig iaf det.
Koftor och stickade tröjor. Detta gäller också både killar och tjejer men inte samma stuk på dem. Jag älskar detta koftmode som florerar nu. Man är så varm 8)
Höga stövlar. Aaaaaaah, så fint på de som kan ha dem. Inte jag med mina taxben dock..
Pälshysteri. Kanske inte äkta päls, det måste inte vara det. Men pälsstövlar och pälsdetaljer på jackor. Aaah. Pälsstövlarna kanske inte gäller för pojkar, men däremot pälsdetaljer på jackor. Vissa få utvalda kan bära upp en hel pälsjacka. Ytterst få dock.
Skinnjackor. Nästan alla modeller utom de äckliga (vilka dessa är vet man när man ser dem) är snygga jackor ifall de är skinnjackor.
Kavajer. Både på killar och på tjejer fast med olika stuk. Det kommer jag antagligen inte tycka om ett halvår, men just nu tycker jag att det är den snyggaste jackformen som finns.
Accessoarer. Ifall de bärs upp med tanke bakom och inte är nån nalle eller annat skit. Blingbling, bandanas, hattar, mössor, broscher. Dock inte svettband, baskrar, tåringar eller överarmsarmband.
Le coq och Lacoste-vardagsskor. Aaaaaah.

Så.. nu har jag yttrat min åsikt och vi får se om jag får några ovänner pga detta. Men jaja. Hejdå.

Bjebbjeb

Bakisångesten kom krypande.. jag har försökt att träna två gånger men varje gång har det bara känts helt dåligt och ont i ansiktet. Men nu får det vara bra.. jag gräver ner mig i något slags hål ifall jag inte får röra på mig. Nu när jag inte ens får vardagsmotionen av cyklandet så kan jag lika gärna stanna under täcket nu som om sex månader för det är ditåt det pekar om jag inte rycker upp mig. Uppryckning hädanefter. Jag får väl äta lite mer piller mot nunan och klara det helt enkelt.

Dagen har bestått i inte-så-mycket. Jag har sovit i många timmar och när jag inte har gjort det har jag pratat i telefon samt mördat min BH. Jag hade en BH med silikonkuddar. Dessa kuddar har alltid förstört mitt liv men jag har inte förrän jag trampade på en av dem kommit på att man ju faktiskt kan fjerna dem helt. Så det har jag gjort nu på kvällningen och nu hänger den på tork. Gud så fint. Gud så huslig jag är.
Jag har även vält ner en massa glas idag som gick i om möjligt fler än tusen bitar så det var bara att slita fram dammsugaren. Den fortsatte av bara farten så nu behöver man inte ha skor på sig här inne längre.. 8)

Nej, jag har inga djupare reflektioner över livet eller alltet. Jag tycker fortfarande inte om GP eller elakingar. Nu ska jag lägga mig. Hejsvej.

Grammarironlady 8)

Eric Claptons Layla är nog den absolut trevligaste låten som finns. Den passar till alla humör och alltid. Excellent 8)

Jag har ägnat mitt liv den här senaste veckan åt något helt galet. Jag vill inte skriva om det här än, men kanske sen. Det är bara det att det upptar det mesta av min tankeverksamhet och därför blir det väldigt lite i dessa skrivelser med någon slags substans.

Idag behöver jag inte vara på skolan. Mycket bra. Igår var det full rulle med lek och spel i en massa lektioner. Eller nja.. lek och spel, men ni fattar. Mitt i alltihopa skulle jag besöka Elevhälsan tillsammans med alla andra vft-lagda i Ängelholm. Det stod jag inte ut med speciellt länge. Efter att ha somnat gjorde jag något som min mor har lärt mig att inte göra - jag reste mig upp och gick. Det var inte en stor föreläsningssal eller så, utan bara en liten konferrenssal där vi satt runt ett bord och blev informerade. Det var heller inte så att jag ursäktade mig med någon lögn utan jag drog en ordentlig suck och lämnade lokalen med en smäll i dörren. Det kändes bra 8) Jag är så less på att bli ignorerad bara för att jag är den enda som har elever som är över 10 år gamla. Det ska pratas gullespråk och all information ska vara inriktad till hur det kan appliceras på barn som precis lärt sig prata. Det kan vara väldigt intressant att få veta vad skolverksamhetens kuratorer och psykologer ägnar sig åt, men ut det perspektiv som angår mig. Mina elever skär sig i armarna och kräks upp maten som de slängt i sig, de sitter inte i en sandlåda och gör destruktiva bilbanor med plastgubbar som körs över. Jag ska fan gnälla till mah över det här. Det finns mycket intressant information som jag skulle kunna få, men som jag inte får för alla som jag blir tvungen att omge mig med vill veta hur det påverkar lilla Pelle att Lisa tog hans gröna boll.

Anledningen till att jag är den enda kandidaten till en så stor skola som Ängelholms har jag rönt är denna: lärarna fick tidigare extra betalt för att ta emot kandidater. Dessa pengar spenderade de inte på varsitt håll utan de gick ihop och sparade till en resa för arbetslagen. Kommunen fick nys om detta och tyckte att det kan bara betyda att lärarna inte behöver pengarna eftersom de inte används på en gång. Så de drog in ersättningen och ville lägga vantarna på de pengar som redan delats ut. Detta resulterade i att lärarna slog bakut och sa att de inte skulle ta emot fler kandidater. Det är en väldigt dålig sak för Mah, Kristianstads och Halmstads lärarutbildningar då den skolan brukade ta emot ett dussintal kandidater. Skolan är stor som själva fan. Det kanske jag har sagt. Hur som helst så gick iaf min handledare personligen och bad om en kandidat och fick mig. Det är jag tacksam för.. men jag kan tänka mig att placeringarna blir kniviga som själva satan nu när en sådan stor skola strejkar eller vad man ska kalla det. Knäppa, knäppa kommun.
Nåväl, jag är glad iaf. Jag ska inleda min första lektion på måndag v. 42 med ett oförberett prov i grammatik. Haha 8) Jag kommer att älskas.

Vivaldis stora 10e konsert i C-moll går inte av för hackor den heller vill jag tillägga. Och jag vill även som sista tillägg säga att jag är ledsen för att jag missade Last night of the proms igår. Thi grät tydligen (får jag berätta det tro?) och det skulle antagligen jag också ha gjort ifall jag sett det 8)

Fast mitt substitut gick inte av för hackor det heller iofs. Jag var hemma hos Nagaa och åt god god mat tillsammans med H och hade så roligt så. Vi passar varandra som hand i handsken vi tre.. jag undrar vad det är med personkemin oss emellan. Man skulle göra experiment på oss och mäta sånt 8)

Nu ska jag få i mig födoämnen. Gissningar på vad jag åt mottages med glädje 8) SNUTT!

multitaskar

Idag har jag varit i ett annat land. Inte för att ni bryr er snyltläsarna som ALDRIG skriver kommentarer. I det där andra landet fanns alla bra kläder som jag någonsin kan tänkas vilja ha, vi kan kalla det för klädlandet. Underbara skor, koftor, byxor, tröjor och bra bra ställe helt enkelt. Och bling bling. Pilgrim är fint som fantamejsnus.

Imorgon ska jag upp före ottan. Föra preottan, det är knappt så det är postskymning. Jag måste pallra mig i säng ganska snart. Snarast helt enkelt. Det är så jobbigt att ha aktiviteter varje dag, man måste tvätta håret varje dag och äta varje dag och verkligen se till att komma upp ur sängen och ner i sängen varje dag och morgon och kväll. Sånt liv ska man tydligen ha har jag hört. Jag som brukar ha tvätt till Dagens Aktivitet, igår fick det bli en bisyssla när jag kom hem. Jag samkörde tvätt samtidigt som jag lagade och åt mat och jag hade dessutom haft en heldag med saker att göra. Är det såhär livet ska bli? Göra, göra, göra hela tiden?

Hm.. jag måste försöka fundera ut hur min första lektion ever ska te sig. Det är nåt jag kommer att minnas om trettio år. Min första lektion ska vara om svensk grammatik. Jag har bara ett krav, jag vill veta var klasserna ligger. Annars blir det att så i ganska dålig jord ifall jag börjar prata om satsflätning till en klass som inte vet vad ett substantiv är för något. Det fattar alla kanske, så jag behöver nog inte förtydliga mer.

Jag måste få iväg cykeljäveln till en verkstad så folk kan kolla på den och se ifall den är beyond eller om den går att rädda. Men hur fan ska jag kunna släpa en cykel till en verkstad när den inte kan rulla själv? Jag är väl inte stålmannen heller.. jag är knappt stål. Ingen man iaf. Tror jag iaf.

Nu ska jag kasta mig i sängen och filosofera över livet.. sällskap uppskattas 8)

Övning i läraryrket

Jag känner mig skitstressad på nåt sätt. Det är bara bra program på teve, nu och sen men jag måste duscha och göra mig iordning för morgondagen och inte komma i säng för sent för då kommer jag inte upp imorgon. Det är verkligen döden det här med att pendla. Jag har blivit så bortskämd med att kunna räkna med 10 minuters restid. Nu när cykeln är överkörd och min dagliga syssla 10 mil bort måste jag verkligen planera mina dagar. Gah. Och jag får inte vara så skittrött att jag gäspar hela tiden för det gör ju rent ut ont, och hur fånigt är inte det? Jag vill vara normal i trynet nu. NU! Skit.

Min praktik i Ängelholm är livad om än lite seg. Lite då och då måste vi samlas ihop som en hjord och besöka en förskola eller en särskola. Inget ont om förskolor eller särskolor, utan gud fördöme mitt dåliga sätt, ont om de människor jag måste spendera dagen med. Eller inte alla.. men nästan. Det handlar om 19-20:åriga tjejer som verkligen ääääählskar barn och som självklart har gått bf på gymnasiet eller medelålders kvinnor som sitter strama som överspända brokablar och antecknar allt som sägs fast det bara är instruktioner om var toan är. Det saknas något i dessa människor.. något som jag vill ha i människor som jag har runt omkring mig. Jag vet inte om det handlar om samma ålder, jag tror inte det. Jag kommer skitbra överrens med alla på jobbet som är yngre än mig. Jag vet inte vad det är.. jag har väl nåt slags problem med mig själv och känner ett behov just nu av att vara en bitch. Jag saknar mina babes MoHoJ, det är helt galet att vara i skolverksamhet utan åtminstone någon av dem.
Fast det bör sägas att jag lägger vikt vid att jag sa "nästan" när det gällde de jag var med. Det visade sig att herrarna hade en väldigt sund och road inställning till världen. Inte så jävla uptight skånskt som dessa kabelkärringar har.

Mina två praktikdagar har sett ut som följer:
På måndagen pallrade jag mig upp innan klockan ens börjat slå. Det var så tidigt att jag nog inte hade somnat än. Efter att ha fått redig hjälp från Thi hittade jag till stadshuset i Ängelholm och spenderade morgonen där i Ormgropen. Sen fick vi bröd och kaffe. Plötsligt hade jag stora ögon igen 8) Efter en massa information om var vi skulle vara och varför fick vi order om att gå till en datasal (!) och kolla upp vår skolas hemsida (!!). Jag smet ut och gick på stan i lite drygt en timme innan jag skulle träffa handledaren. När jag hittat till gymnasieskolan (den enda i Ängelholm, SKITSTOR) traskade jag resolut in och fick en chock. Alla var jättestora och såg ut att vara minst 10 år äldre än mig. Jag kände mig som en 4a eller nåt och blev tvungen att gå ut en sväng och samla mig lite. Sen gick jag in och letade mig fram till min handledares rum och knackade på. Han öppnade och jag fick en liten introduktion till min värld den närmsta tiden. Han var skitcool och helt sund och bra. Ypperligt. När det var avklarat presenterades jag för en av de klasser jag skulle vara med och undervisa i andra veckan. Den klassen bestod bara av gossar som var så pratiga och roliga och framför allt skärpta. Coolt. 8) När detta var avklarat tog jag ett litet snack om det jag upplevt och gick ner till tåget. Där fann jag en av undantagen i gruppen som skulle åka till Malmoe, vi höll på att missa tåget för vi var båda övertygade om att det inte var vårt tåg fram till sista sekunden. Sen åkte jag hem, la mig och vilade och ordnade med denna dag. Denna dag kom. Jag vaknade tidigt som attans av att jag låg på en vass platsbit. Tydligen hade jag en gång för alla blivit trött på min väckarklockas tickande och plockat isär den i sömnen. Ganska stört 8) Jag åkte iaf i tid till Ängelholm igen och hälsade på litegrann i lärarrummet och var som hastigast med och presenterade mig för klass no. 2 som jag ska vara involverad i. Sen fick vi, som skrivet, besöka en särskola och efter detta åka hem. Jag blev skitglad att jag skulle komma hem en timme tidigare än dagen innan. Tills det visade sig att det gick tåg en gång varannan timme. Bajs. Så jag fick vänta på ett tåg i en timme och sen tog det 1,5h att ta sig hem. Ofantligt oekonomiskt med tiden.

Väl hemma tvättade jag och tvättade och lagade mat och tvättade lite mer och nu sitter jag och vet inte om jag ska duscha och lägga mig eller om jag ska kolla på det jag vill kolla på på teven. Hm hm.

Jag funderar även på andra saker. Jag följer min psykologs hemläxa på ett sätt. På ett annat sätt gör jag det inte alls. Jag är rätt duktig på att underminera marken jag står på genom att skaffa styrka någon annanstans ifrån, någonstans som kanske inte är pålitlig. Istället för att bygga upp den från min egen insida. Eller kan man anklaga mig för att inte bygga upp styrka från insidan? Jag vet inte. Jag vet varken ut eller in när det gäller vad det är som är bra eller ej. Det sämsta är kanske att jag inte litar på min egen förmåga för fem öre. Äh.. jag vet inte vad det sämsta är. Jag vet bara att det är något som är fel med mig som jag inte får veta vad det är och därför kan jag varken jobba på det eller berätta det för andra personer. Det är knivigt.

Mardrömshelg

Lite mer än hälften av mardrömshelgen avklarad. Igår var jobbigt. Vi röstade och kom fram till att min tid på en långlördag var den värsta man kunde ha, tätt följd av 01-05 på lördagnatten. Jag lyckades pricka in alla rusher, det var fem kassor öppna och ändå folk ut på gatan. Helt galet. Då och då blev det neråtperioder men aldrig så att man kunde slappna av. Poff sa det och sen var det en miljard människor inne i lobbyn igen och en arbetsledare som ropade "Ja, då kör vi igen då". Den där arbetsledaren som vi hade igår är så grymt bra. Hon ska bli 1a assistent nu vilket inte är så dåligt för en person som bara är 21 år. Men hon är grym.. är det någon som förtjänar att bli restaurangchef en dag så är det hon. Efter att ha fått två lunchrusher och några eftermiddagsrusher samt nån kvällsrush fick jag äntligen gå hem. Då hade redan kvällspasset gått på och det fanns ingen kvar som hade jobbat med mig hela vägen. Helt galet.

När jag kom hem duschade jag väldigt varmt och la mig framför csi miami. Det klarade jag med nöd och näppe och sen var det sömn. Jag drömde om att überchefen kom och hatade mig jättemycket och tyckte att jag alltid var sen och alltid ineffektiv och dålig. Sen drömde jag att min morfar inte hade dött utan att han bara hade blivit blind. Han och mormor var kvar i huset och mådde hur bra som helst. Där var också mamma och hennes syster och jag, MoH skulle hälsa på mormor och morfar men det var inte så lyckat för det var så mycket folk där redan.

Idag jobbar jag bara sju timmar.. det känns fantastiskt, som semester. När jag kommer hem ska jag treata mig till något jättebra. Typ god mat eller nåt. Sen måste jag ta reda på var stadshuset i Ängelholm ligger och var Ormgropen i den ligger. Himlaplättar.. jag får chansa på att det är nånstans mitt i stan, stadshus har en tendens att ligga där.

Jaja.. jag får väl krafsa fram nåt ätbart och få i mig det innan avfärd. Hejdå.

El gnällo

Jag vill inte jobba imorgon, jag vill inte jobba imorgon, jag vill inte jobba imorgon. Gaaaaaaaaah! Jag vill ha en ledig jävla lördag. Fast vad skulle jag göra? Ingenting antagligen. Men ändå.. SKIT. NIO jävla timmar. NIO! Gud fördömme alla schemaläggare i hela världen fy fan. Ingen jävla rast och ingen jävla ro. På söndag ska jag jobba 7 timmar och sen är det praktik 10000 timmar/dag hela veckan. Jag kommer att vara slut. Helt jävla körd. Pendlande pateto. Ååååh.

Jag har gjort upp en liten plan för min fortsatta själavård av min egen själ. Tjoho, så fint det ska bli. Jag och min nya bästa vän ska ha massa projekt för oss. 8)

Nu måste jag sova. Jag ska ju jobba som en gnu imorgon. 8´(

hits